Musím mít na RD více svodů z hromosvodu?

<< < (3/4) > >>

Vít Rotrekl:
Citace: Peter Lovacký  03.06.2020, 20:02

O HVI som už tu písal že jaké s ním mám pre RD plány ....  s uložením pod plechom, v omietke a s jedným zvodom ... :)

Myslíte takto nějak? Instalace z roku 2015

Peter Lovacký:
Jjjj, dosť podobne :),  len by som radšej zachytávač viac splývajúci so strechou
Dneska ťažko povedať jak presne, bude treba byť už pri stavbe strechy...  :)

Pavel Horský:
Citace: Peter Lovacký  03.06.2020, 20:02

Dá sa plechová strecha ochrániť bezpečne podľa normy aj s neizolovaným bleskozvodom?
Ja myslím že hej

To mě dost zajímá.
Můžete sem prosím dát řešení?

Peter Lovacký:
Citace: Pavel Horský  04.06.2020, 05:35

To mě dost zajímá.
Můžete sem prosím dát řešení?

Keby ste dal konkrétny podrobný popis tak by som skúsil, ale inakšie sa dá debatovať len o všeobecných riešeniach tak jak sú napísané v norme v smernici E
Dosť o ochrane tenkého plechu na streche je toho popísané okolo obrázkov E24, E26
Ale je tam viac zaujímavostí, napríklad povolenie tenkého plechu jak zachytávača keď je prípustné aj jeho prepálenie
Alebo je tam aj dačo o vodivých/ nevodivých podperách a čiastočnom bleskovom prúde cez krytinu, ale tam by už bolo dobré vedieť dačo o vlastnostiach plechovej krytiny priamo od jej výrobcu napr.  o vodivosti spojov pri spájaní krytiny, alebo o jej povrchovej úprave

Napísať len tak do debaty vyčerpávajúce riešenie čo platí pre hocijakú plechovú strechu ja neviem, skúste dajaký konkrétny popis
Napríklad by sa dalo dobre podebatovať o povolených prípadoch pretavenia tenkého pozinkovaného plechu na rímsach paneláku s rovnou strechou...

Jan Novák 1:
Citace: Vít Rotrekl  03.06.2020, 14:21

Odpovím vám výpočtem dostatečné (viz příloha) vzdálenosti a zeptám se na jednu otázku.
Jste si jistý že je dodržena dostatečná vzdálenost (čísla na obrázku v cm) od všech kovových předmětů pod střechou, od všech vnitřních instalací?

Pochopil jsem, že se musí dodržet dostatečnou vzdálenost cca 60 cm od střešní krytiny směrem dolů, to ale nejde mám tam rozvod světel. Takže se ptám, jak tuhle dostatečnou vzdálenost můžeme snížit?  přidání svodů? více jímačů?
Izolovaný hromosvod je finančně náročný.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana