Musí být místo rozdělení na TN-C-S pod kontrolou?
ACEOF ACES:
Záměrně jste zmanipuloval citace, aby jste mě očernil, ale pošpinil jste jen sám sebe.
Jirka Š. Svejkovský:
Až zase obnoví Ampér, můžete si tam domluvit schůzku a tam si navzájem roztrhat padesátku.
Milan Hudec:
K věci.
Zběžně jsem prohlédl návody na zapojení svodičů kvalitních výrobců, všichni uvádějí připojení z jedné svorky přímo k MET.
Takže co dělat v případě, rekonstrukce bytu viz výše, kdy prostě taková svorkovnice není k dispozici?
1.vytvořit ji a vést desítky m vodiče stupačkou - v praxi neprojde finančně.
2.použít top výrobce, ale porušit návod
3.použít hnusovýrobek, který toto v návodu neřeší
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 01.06.2020, 22:55
Takže co dělat v případě, rekonstrukce bytu viz výše, kdy prostě taková svorkovnice není k dispozici?
Profi riešenia sa robia jak celok, a tu sa mi vidí že sa začalo dakde v strede
Projektant by mal pri návrhu SPD pre byt v prvom rade vedieť aspoň toľko, že jaké sú reálne riziká pre ten byt pri priamom zásahu blesku do obytného domu
Takže podľa môjho by mal začať s tým, že zbehne na prízemie, a zistí si aspoň to, že jaký je vzťah medzi uzemnením bleskozvodu a uzemnením distribučky
Keď ale projektant ani len netuší že s jakými účinkami blesku na vstupe do bytu má tu česť, tak neprojektuje ale tipuje, no a v podobnom duchu sa potom i tu debatuje
Ono kebyže sa už mali veci robiť správne, tak v bytovom dome nemá METka v byte čo hľadať, maximálne ešte tak dajaká miestna svorkovnica pre SPD2 na rozhraní zón pre spoločné priestory a byt
A to by tiež bolo dobré vedieť že kde je hranica jednotlivých zón, inakšie sa aj v tomto bude viac tipovať jak projektovať či seriózne debatovať
Si len myslím, že nato, aby sa dalo aspoň kus odborne podebatovať o situácii čo tu nadhodil pan Franek, tak sa toho vie veľmi málo o tom že jak to tam naozaj vyzerá, a dá sa len domýšľať si
Marek Laube:
Citace: Pavel Horský 01.06.2020, 09:26
U nás ve stoupačce v koupelně máme instalované lano, které je napojeno na přizemněný PEN v přípojkové skříni na patě paneláku.
Taky už jsem takové lano viděl v jednom paneláku. Jen by mě zajímalo, jak je vedená spojka z přízemního bytu a jeho šachty pro spojení s MET paneláku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana