Má smysl tahat odbočku od HDS v CYKY 4x10?
Peter Munka:
Ono to bude suvisiet aj s povolenym oteplenim, volne jeden vodic CY 6 znesie viac ako 6mm2 zila v 4 x 6 alebo 5 x 6 CYKY. Pri tych par cm okolo elektromeru nie je dovod riesit ubytok ako pri naslednom dlhsom vedeni.
Rozvodak:
Citace: David Hruda 14.05.2020, 20:28
EON tam má větu
"Odbočku je možné realizovat pouze u bytových domů, a to ze stoupacího vedení HDV).", takže u nás smůla.
Jiný kraj jiný mrav. Ale desítka pořád dobrá, zapravdu mi dá, kdo připojoval elektroměr na pětatřicítku.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Rozvodak 15.05.2020, 21:51
Jiný kraj jiný mrav. Ale desítka pořád dobrá, zapravdu mi dá, kdo připojoval elektroměr na pětatřicítku.
Není maximální průřez šestnáct? U nás držkujou i na desítku.
David Hruda:
Je.
viz obr.
Citace: Rozvodak 15.05.2020, 21:51
To bych chtěl vidět, jak dostanete 35 do elektroměru.
Btw. HDV končí buď na svorkovnici nebo na hlavním jističi, odsud jdou propoje do elektroměru a (většinou) propoje z elektroměru na výstupní svorky. ;)
Rozvodak:
Citace: David Hruda 15.05.2020, 22:05
Je.
viz obr.
To bych chtěl vidět, jak dostanete 35 do elektroměru.
Btw. HDV končí buď na svorkovnici nebo na hlavním jističi, odsud jdou propoje do elektroměru a (většinou) propoje z elektroměru na výstupní svorky. ;)
Bohužel, občas tam musí.
Týká se to starších odběrných míst, kde provozovatel odmítá výměnu. Pro tyhle případy jsou v evidenci mechanické křižíky 20/125A ze sedmdesátých let. Aktuálně na trhu nejsou elektroměry s takovou svorkovnicí, musely by se vyrobit na zakázku.
O něco běžněji se dá setkat s pětadvacítkou. Po jistou dobu se tu povolovalo přímé měření do 125A.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana