Provádíte revize LPS opravdu správně?

<< < (2/4) > >>

František Šohajda:
Citace

Já udělám revizi na hromosvod jedině po předložení projektové dokumentace( po domluvě nechám vypracovat) v revizi se odkážu na č. dokumentace a samozřejmě v rozsahu revize popíšu co jde.

A kolik projektů (nejen revizí) je špatných!! :o
Foto dokumentace je jedna z možných variant, jak zejména "inetneťáky" přizemnit!! ;D ;D

Hynek Havliš:
Já osobně to nedělám, takže by mě celkem zajímalo, jak v praxi ověřujete ochranný úhel, resp. jestli je v něm schované vše, co má. Zvlášť, pokud je to "na hraně".
Viz příloha (náhodně staženo z Internetu, pouze pro ilustraci).
Je na to nějaká finta nebo technologie?
Nebavíme se o projektu, kdy konstruujeme LPS podle 3D modelu budovy, ale o pravidelné/mimořádné revizi, kdy je zařízení třeba i ve slušném stavu s rozumnou dokumentací.

Jan Hájek:
Pro kontrolu je dobré, pokud je metoda valivé koule doplněna o referenční hodnoty úhlů.
Pak stačí mít na revizi laserový úhloměr.

Pavel Horský:
TO Havliš: někdy stačí jen cit pro věc.
Třeba jako chyby na Vámi přiložené fotografii.
- nedostatečná vzdálenost mezi anténami a jímací tyčí.
- vsadím se, že komín není v ochranném úhlu a při převalení koulí přes objekt se mi tato
opře o komínové těleso, které není chráněné.

Stačí se podívat na weby různých firem, které se specializují na ochranu před bleskem. Při prohlídce jejich referenčních fotografií pak odborník ihned zjistí s kým má tu čest. Laik bohužel uvěří a pak se nechá nevědomky okrást.

Hynek Havliš:
Citace: Pavel Horský  05.05.2020, 16:45

TO Havliš: někdy stačí jen cit pro věc...

Fotografie byla pouze ilustrační, možná jsem jí ani neměl vkládat. Nepsal jsem ale nic o tom, že je to tak správně.
Cit pro věc (= v tomto případě se bavíme o měření úhlu s přesností alespoň na stupně) podle mého názoru při provádění revize nestačí.
Zaujala mě ale odpověď p. Hájka a použití laserového úhloměru (případně i dálokměru). Tak to asi má být správně, ale ani tak měření jen z jednoho směru nemusí dát správnou odpověď -
jak si vzpomeneme, když oprášíme znalosti geometrie ZŠ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana