Provádíte revize LPS opravdu správně?
Tým Elektrika:
Pokud má být ochrana před bleskem spolehlivá a funkční, je třeba jí udržovat v dobrém stavu. Když se revize provedení ledabyle nebo třeba tak, jak se to dělává, pak tomu může být výsledek také odpovídající.
Provádíte revize LPS opravdu správně? Fakt?
Jiří Schwarz:
Fotit, fotit, fotit...
Určitě nejsem zdaleka sám, kdo se pod něco podepsal jako pod vyhovující a v blízké době to bylo špatně, protože si tam nějaký ignorant pověsil nějakou WiFi anténu, kameru nebo dokonce svítící reklamu.
Podobně stav svodů, že v době revize ještě nebyly urvané...
Pavel Horský:
A pak jde také o to, jak ji sepsat.
Ne zřídka se mi dostane do rukou revize na jednom listu A4, ale také jsem si na netu přečetl návrh RZ od Ing. Sluky.
V prvním případě velice nedostatečné, v druhém, řekl bych, malinko přehnané.
Jelikož ale Ing. Sluku znám, vím že je perfekcionista a vlastně se tomu pak nedivím.
Jinak revize hromosvodů sám moc neprovádím. V 90% k nim chybí podklady a když nabídnu jejich vypracování, jsem v očích investora okamžitě za vyčůraného zloděje. Vždy se najde někdo z okolí, kdo se za mrzký peníz podepíše pod cokoli.
Kdybych se živil jen revizemi, vytáhl bych do nelítostného boje, ale protože je provádím okrajově, nechává mě to naprosto chladným.
Alena Minaříková:
Podklady k dnešnímu vysílání
Radim Cienciala:
Citace: Jiří Schwarz 05.05.2020, 07:55
Fotit, fotit, fotit...
Určitě nejsem zdaleka sám, kdo se pod něco podepsal jako pod vyhovující a v blízké době to bylo špatně, protože si tam nějaký ignorant pověsil nějakou WiFi anténu, kameru nebo dokonce svítící reklamu.
Podobně stav svodů, že v době revize ještě nebyly urvané...
Fotky jsou samozřejmě nejlepším důkazem.
Já udělám revizi na hromosvod jedině po předložení projektové dokumentace( po domluvě nechám vypracovat) v revizi se odkážu na č. dokumentace a samozřejmě v rozsahu revize popíšu co jde.
To je myslím dostačující.
A pak ať si tam věší kdochce-cochce
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana