Proč při zkratu dvoužilového kabelu nevybavil chránič, ale až pojistky?
Peter Lovacký:
Citace: Marek Laube 01.05.2020, 18:26
Uniká mi něco? Čekal bych, že chránič bude spíše rychlejší. Má to něco s rázovým proudem chrániče?
No..., som na tom podobne :)
Istič pri plnom skrate stíha podľa charakteristik y vypínať za 10-11ms, chránič možno menej neviem...
Viem len, že v praxi na FI nameriam menej jak 10ms len výnimočne, skôr je to dakde nad 15ms
No a u ističa v skrate zas asi dosť ťažko pôjde v bežnej praxi vôbec dajaký čas namerať....
David Hruda:
Citace: Jiří_Hrubý 01.05.2020, 17:21
A přitom charakteristik u C či dokonce D není problém při opodstatněných důvodech povolit, pokud...
Citace: ACEOF ACES 01.05.2020, 17:59
Vyplývá z toho to, že pokud naměřím v zásuvce impedanci 0,7ohmu, tak je možné s jističem D25A dosáhnout selektivity.
Já tedy nevím, jestli jste to někdo zkoušel, ale já zkoušel kvůli strojní výrobě C25 a ani jsem pomalu nestačil dokončit větu. (eon jižní Čechy)
Distributor taky umí počítat a ví, že nezbývá než navýšit hlavní jistič a z toho pro něj plyne jistá výhoda.
Jiří_Hrubý:
Nevím jak eon, ale ČEZ je v tomto ohledu poměrně vstřícný, je-li možné dodržet zmíněné podmínky. Takže osobně mám C kvůli motorům a pro jednu kovovýrobu jsem vyřizoval D. Pravda, bylo to 100m od stanice na kabelu, na konci vsi a paprsku AlFe 25 by byla situace jiná.
František Šohajda:
Citace
Já tedy nevím, jestli jste to někdo zkoušel, ale já zkoušel kvůli strojní výrobě C25 a ani jsem pomalu nestačil dokončit větu. (eon jižní Čechy)
U nás E ON bez problémů dá C jistič! i u domů, pokud mají na co to napsat (nikdy to nekontrolovali! stačí VRZ- RTE!)...
(Nesmíte to hrotit přes jejich linku pomoci. (zle))
David Hruda:
Citace: František Šohajda 01.05.2020, 19:03
(Nesmíte to hrotit přes jejich linku pomoci. (zle))
Touhle cestou by to asi nikdo normální neřešil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana