Jak správně postupovat při výměně hlavního jističe v RD nebo v bytě?

<< < (5/7) > >>

Pavel Horský:
Radime, elektronický formulář jsem nikdy nezkoušel.
To opravdu nepřijde zpět žádné vyjádření?
Co když nebude odplombování schváleno, např. z důvodu, že je odběratel dlužníkem, který ještě neuhradil svůj dluh?
To je tedy ale hodně hloupý systém.
Já vždy volám a je to vždy v pohodě.

Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský  21.04.2020, 08:17

Radime, elektronický formulář jsem nikdy nezkoušel.
To opravdu nepřijde zpět žádné vyjádření?
Co když nebude odplombování schváleno, např. z důvodu, že je odběratel dlužníkem, který ještě neuhradil svůj dluh?
To je tedy ale hodně hloupý systém.
Já vždy volám a je to vždy v pohodě.

Já jsem si tenhle způsob oblíbil. Zadají se tam jen nezbytné údaje. Když není OM přístupné, zadá se tam tel. kontakt toho, kdo to zpřístupní. Pak se tam zadává jméno a telefon RT, takže vždycky je možná zpětná vazba. Po odeslání příjde rovnou termín zaplombování, který je vždy několik dnů po ukončení prací. Líbí se mi to, nemusím se s nikým vykecávat. Majetkové poměry odběratele mě nezajímají, jsem třetí strana.

Ivan Polínek:
Ještě bych doplnil kolegu Horského, který to velice hezky popsal. Sundané plomby nechám v elektroměrovém rozvaděči.

František Šohajda:
Citace

Co znám, tak když neplatí, u EONu přijedou do 14 dní a vytáhnou pojistky v HDS a zaplombují ji!!
To je potom martýrium při následném připojení popř. revizi!! (zle)

Prvně musí všechno doplatit, pak se z někým baví o odpolmbování! (dance)

David Hruda:
Citace: František Šohajda  24.04.2020, 11:50

Co znám, tak když neplatí, u EONu přijedou do 14 dní a vytáhnou pojistky v HDS a zaplombují ji!!
To je potom martýrium při následném připojení popř. revizi!! (zle)

Prvně musí všechno doplatit, pak se z někým baví o odpolmbování! (dance)

Obávám se, že to není pravda.
Při neplacení obvykle přelepí/zaplombují hlavní jistič ve vypnuté poloze, zejména z toho důvodu, že často bývají na místě hliníkové vodiče atd. a po odpojení už to nikdo nepřipojí bez úpravy, kterou nikdo nechce platit.
Když je na odběrném místě dluh, přechází tito lidé k jinému dodavateli, kde zase udělají dluh a tak pořád dokola.
Když už nemají ke komu přejít, podepisují se smlouvy na jiné rodinné příslušíníky (manžel, manželka, děti, prarodiče) a koloběh běží dál a dál....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana