Jak správně postupovat při výměně hlavního jističe v RD nebo v bytě?

<< < (3/7) > >>

Petr Blecha:
,
 (poklona)  všem za moje "mentální narovnání".... Ono vpodstatě jenom došlo k opakovanému uvedení mě v omyl, kdy mi pracovníci ČEZ-distribuce po telefonu tvrdili, že otevření pojistkové skříňky a jenom pohled na nožové pojistky je hrdelní zločin....
Pochopitelně si vybavuju všechna pravidla, kdy hned na první hodině mistr odborného výcviku začal už v rámci bezpečnosti práce do nás pomalu vtloukat, že "jestli se chcete dožít alespoň přiměřeného věku, tak netahejte ven nožové pojistky ven, pokud jsosu v zátěži. Vše nad 50 A vám vy blbci pomědí xicht" ! atd.... Nebo, hlavně to netahejte ven kleštěma, ale vždycky "žehličkou" ,  pojďte si teď všichni osahat a zkusit, jak se to správně má dělat....

Václav Třetí:
Já pamatuji doby, kdy se půlměsíčkový klíč vydával po splnění pargrafu 6 proti podpisu. Mělo to něco do sebe, dnes si každý kutil koupí uni klíč včetně půlměsíčku v každém hobbymarketu a myslí si, že je z něj elektrikář. Přitom s ohledem na dnešní distribuční rozvody je manipulace s nožovkami daleko nebezpečnější.

Peter Lovacký:
Ja mám  Dkľúč na ich bezpečnostný zámok kde sa otáča zadná časť dokonca od obvoďáka
Čo mám ja skúsenosti, tak stačí sa slušne správať k ich majetku, a nahlásiť presne čo chcú vedieť
Aspoň mňa sa ešte nikdy nepýtali že kto som čo som keď som im volal
Asi im stačí čo majú nahraté v hovore k danému OM

Vlado Konrád:
Dajte vedieť, až vám obvoďák dá aj kľúč Abloy 330 s oprávnením 1.  ;) D-čkové kľúče sa váľajú na ulici. Nie je to bezpečnostný zámok.
Energetika čiastočne toleruje zásah do ich majetku . (ak by to nerobili, ubehali by sa k smrti ) Postup je taký aká som uviedol. Ak je všetko OK bez poruchy po zásahu nie je problém. Ten nastane ak vyvediete koninu.

PetrBaned:
TAk je pravda že se něco změnilo, jelikož posledního půl roku, vždy když řeším odplombování u EONu, tak mi hned oznamuji že rozhodně nemáme lézt do HDSky. V paneláku výměnu hl. jističe měním pod napětím v pohodě, tak to neřeším. Ale teď jsem dělal přesunutí RE na fasádu a tam bylo žádoucí vytáhnout nožovky. Představa že by se mělo čekat na techniky byla šílená, tak jsem se snažil to borcovi na EONu vysvětlit že je to v pohodě. Výsledkem bylo jeho vyjádření, že nemám povolení odplombovat RE.  Tak že asi tak. Zajímalo by mě jaké máte zkušenosti tady na Moravě, za jak dlouho dojedou to vypnout a pak zase nahodit. My to samozřejmě vyřešili. Ale příště to už nechci absolvovat takto.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana