Jak postupovat při zjištění nedostatků ve výchozí revizní zprávě?
František Šohajda:
U jednofázového připojení každý platí měsíčně za jistič 1x25A ať ho tam má nebo ne!! (dance)Můžete tam mít 1x13A a stejně platíte 1x25A protože u této sazby není jiná alternativa! ;)Toto platíte každý měsíc!
Jen u připojení , když máte 1x13A a chcete 1x25A musíte doplatit za rezervaci! To je zase něco jiného, je to jednorázové.To je těch 200.-Kč za 1 A.....Toto zaplatíte jednou za život v bytě, kde bydlíte.
Jaroslav Jonáš:
Pan Kurka si slušně řečeno dost vymýšlí. Žádní smluvní trhači plomb, alespoň u ČEZu, neexistují. Rozplombování přes telefon.infoli nku povolí každému, ale s upozorněním, že elektro práce smí provádět půouze kvalifikovaný elektrikář.
Jan Bocek:
Citace: Martin Kurka 19.04.2020, 10:46
Poté oslovíte nějakou elektrofirmu, která má smlouvu s distributorem a smluvně "smí trhat plomby". Ta jediná smí vyměnit hlavní jistič a technicky jednat s distributorem o rozplombování a znovuzaplombov ání. Tato firma by měla zajistit i revizního technika,
Myslím, že pan Martin Kurka si zase tak nevymýšlí, protože tak to někdy fungovalo.
Moje zkušenosti jsou u ČEz a EON, kdy zavolám na info linku že jdu pod plomby, nahlásím číslo odběrného místa a stav elměru. Svoje nacionále. Obvykle dostávám povolení na 10 dnů bez plomb.
U PRE jsem musel dojít vždy na služebnu ( nebyl jsem smluvní partner) nahlásil jsem na příklad 10 bytů, kde půjdu pod plomby. Dostal jsem plomby a pak zaslal revizní zprávu. Tak jsem se také na krátkou dobu před pěti léty stal trhačem plomb.
U všech společností ale funguje zásada, že pokud bude něco špatně a následně to zjistí jejich kontrola, tak po třetím problému se dostane na black desk a již vám to nepovolí.
A nebudou od vás přijímat ani revizní zprávy. Stál jste se nedůvěryhodným ....
Není to úplně k tématu, ale jen odpověď v diskusí
František Šohajda:
Citace
Moje zkušenosti jsou u ČEz a EON, kdy zavolám na info linku že jdu pod plomby, nahlásím číslo odběrného místa a stav elměru. Svoje nacionále. Obvykle dostávám povolení na 10 dnů bez plomb.
Ano , tak jak píše kolega!
Ale u EON to nyní dost zpřísnili...po kud je na domku, bytovce pojistková HDS zaplombovaná,dnes už je jich hodně!! tak tam vám nedovolí odtrhnout plombu ani náhodou!Musí dojet jejich technik, ,vytáhnout pojistky a znovu plombovat!!
Jinak to nedovolí!! Pro tento nesmysl se hl. jističe začínají měnit pod napětím, protože žádný nebude čekat na technika EON, kterých moc není!Už jsem je dělal také... >:D
Není to ČEZ, ale jen pro informaci.
Martin Kurka:
Citace: Jaroslav Jonáš 19.04.2020, 13:31
Pan Kurka si slušně řečeno dost vymýšlí. Žádní smluvní trhači plomb, alespoň u ČEZu, neexistují. Rozplombování přes telefon.infoli nku povolí každému, ale s upozorněním, že elektro práce smí provádět půouze kvalifikovaný elektrikář.
Omlouvám se všem, opravdu jsem se v odpovědi seknul.
Přečetl jsem si znova ceník, OZE a distribuční poplatky se platí z MWh přenosu, při shodném odběru nemá hodnota jističe vliv na měsíční cenu. Měsíčně distrubutora ani stát neokrádáte.
S jednofázovou přípojkou nemám přímé zkušenosti, takže opravdu jsem kecal, je tam pro jednofázovou sazbu D01d fixní hodnota jističe 25A, ať je do 25A osazen jakýkoliv.
Tudíž jediné peníze, co jste asi distributorovi dlužen, je jednorázových 800Kč za 4 ampéry jističe, který máte osazen.
Co se týče "smluvních trhačů plomb" nevím jak ve vaší distribuční oblasti, ale moje osobní zkušenost a info byla, že povolují sejmout plombu jakémukoliv elektrikáři jen pro havarijní stav, jako je prostá výměna jističe, utažení PEN apod.
Pro rekonstrukci (za kterou bylo považováno navýšení trojfázového jističe) chtěli smluvního revizního technika a pokud se to týkalo přípojky i smluvní firmu. A před jakýmkoliv sejmutím plomb fotky, pokud neposlali svého technika, aby vyndal pojistky z přípojkové skříně. Ten si to ofotil sám a dost důkladně.
Výměna jističe se stejně bez odpojení přívodu v přípojkové skříni nedá bezpečně udělat.
Je ale možné, že postup u jednofázové přípojky je jiný, protože elektroměrová rozvodnice, která by nevyhovovala přechodu na 25A jednofázově je asi exotická záležitost.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana