Jak postupovat při zjištění nedostatků ve výchozí revizní zprávě?

<< < (5/8) > >>

Pavel Sovička:
Tak jsem zjistil další nemilou věc. Vypnul jsem oba proudové chrániče v rozvaděči tlačítkem test. Poté jsem zkoušel, které zásuvky to vlastně vyplo. Všechny zásuvky fungovaly dále, včetně těch v koupelně.  ??

František Šohajda:
Citace

Je ale možné, že postup u jednofázové přípojky je jiný, protože elektroměrová rozvodnice, která by nevyhovovala přechodu na 25A jednofázově je asi exotická záležitost.

Jednofázová přípojka a její navýšení do 25A chtějí zejména VRZ z ohledem na vodiče !
U těchto přípojek bývá menší vodič ,  a už chtějí vše podle nového připojovacího zadání!
Už jsem řešil i 15A (černý jistič) za nový 16A...Majitelk a musela nejříve zaplatit 200.-Kč, pak za revizi a práci na úpravě odběrného místa....celke m  větší suma!
Zapoměl jsem, že i nyní 15A/1 vyrábí BONEGA ....mohla to být jen oprava se stejným typem!Alepoň má o 1A vyšší napojení. (dance)

Jan Bocek:
Citace: Pavel Sovička  19.04.2020, 16:00

Tak jsem zjistil další nemilou věc. Vypnul jsem oba proudové chrániče v rozvaděči tlačítkem test. Poté jsem zkoušel, které zásuvky to vlastně vyplo. Všechny zásuvky fungovaly dále, včetně těch v koupelně.  ?

A opravdu při TEST spadly páčky jističů dolů a jističe vypnuly?
Anebo nezhasly některé světla?

Již jsem v rozvaděčích viděl proudové chrániče, ale byly jen připravené pro přípojení odvodů.....pro stě nezapojené.

Peter Lovacký:
Citace: Pavel Sovička  19.04.2020, 16:00

Tak jsem zjistil další nemilou věc...

A revízia z 27.11.2019  :-[
Podľa môjho je najvyšší čas nechať tie divné papiere tak, a začať sa venovať bezpečnosti EI, a teda vlastne tej svojej..

Pavel Sovička:
Citace: Jan Bocek  19.04.2020, 16:34

A opravdu při TEST spadly páčky jističů dolů a jističe vypnuly?
Anebo nezhasly některé světla?

Již jsem v rozvaděčích viděl proudové chrániče, ale byly jen připravené pro přípojení odvodů.....pro stě nezapojené.

Tak tyhle byly taky jen "připravené". Páčky jsem nejprve ručně shodil dolů. Elektřina šla všude. Tak jsem chrániče nahodil a zmáčkl tlačítka test. Páčky spadly dolů, znovu vše šlo. Když jsem shodil jistič, tak příslušný okruh přestal fungovat. Tak jsem vypnul vstupní jistič, světla zhasly zásuvky přestaly jít. Odšrouboval jsem čelní kryt rozvaděče a podíval se jestli neuvidím něco divné. Oba proudové chrániče zapojeny shodně. Na L svorku hnědý vodič, na N svorku zeleno/žlutý  (zle) . Ale je to "jedno",  protože spodní svorky nejsou vůbec zapojeny a všechny modré a zelenožluté vodiče jsou svedeny na jednu svorkovnici. Prostě mám dva proudové chrániče, ale ani jeden není zapojený, ani koupelna tedy není přes chránič.

Citace: Peter Lovacký  19.04.2020, 16:58

A revízia z 27.11.2019  :-[
Podľa môjho je najvyšší čas nechať tie divné papiere tak, a začať sa venovať bezpečnosti EI, a teda vlastne tej svojej..

Ano už jsem si přes známého sehnal kontakt na jiného revizáka. I když původní elektrikář přislíbil návštěvu tento týden za účelem nápravy, tak asi bych v tom bytě nemohl klidně spát, pokud nebudu mít posouzení od někoho nezávislého. A pak stejně budu muset řešit to zvýšení vstupního jističe a to rozhodně nehodlám řešit s původní firmou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana