V jaké zóně se nachází ventilační zařízení?
pegas100:
Já jsem pane Horský tou hlavou myslel. Na trhu jsou ventilátory do zony 1 na 12V.
Odpovídáte mi na něco co jsem nenapsal.
Pavel Horský:
Citace: pegas100 19.04.2020, 17:26
Já jsem pane Horský tou hlavou myslel. Na trhu jsou ventilátory do zony 1 na 12V.
Odpovídáte mi na něco co jsem nenapsal.
Když tvrdíte, že tam nemá ventilátor na 230V co dělat, tak prostě nemáte pravdu! A za tím si stojím. Co je těžkém na to pochopit.
A pod anonymním jménem se lže celkem snadno, to je pravda.
A pak mi budete ještě tvrdit, že jste myslel hlavou.
Kdyby to byla pravda, v životě byste toto nemohl napsat.
Takže nenapsal?!
Citace: pegas100 19.04.2020, 09:38
Samozřejmě tam ventilátor na 230V nemá co dělal.
Peter Lovacký:
Citace: Marek Laube 19.04.2020, 13:05
Tady je obrázek.
Píše sa v ňom, že "Zmena polomeru vymedzujúceho minimálnu vzdialenosť"
Obrázok poznám, ale neviete niekto koľko je ten polomer ktorého sa zmena týka. Je to 30cm, 35, 40...?
120cm to určite nie je
Na tému zóny 1 vo vzťahu k výške sprchovej steny mám osobný názor vo všeobecnosti taký, že všetky výrobky sa majú používať spôsobom ktorý predpisuje ich výrobca
Keď teda mám veriť výrobcovi (hocijakému s platným CE) a jeho certifikovanej stene sprchového kúta, tak by jeho výška mala pri normálnom sprchovaní podľa výrobcu udržať vodu vnútri. Kebyže to nestačí, tak musí byť predsa tá stena pre sprchovanie nízka a potom to nie je sprchový kút, ale keď preženiem tak vysoká vaňa...
Ona tá základná otázka pri určení zóny by asi nemala znieť či sa na ventilátor alebo iné EZ dá dostreknúť (cez otvorené dvere ja doma z kúpeľky dostreknem i do kuchyne), ale či sa pri predpokladanom spôsobe používania výrobku na ventilátor má striekať
Teraz nepíšem o tom jak to majú všetci robiť podľa mňa správne, skôr sa mi vidí že tá 701ka dosť často spôsobuje nezhody medzi elektrikármi
Napr. načo je držiak hlavice keď nie na pevné uchytenie v odporúčanej výške? Je v dajakom návode údaj o výške držiaka hlavice? A mal by byť?
A osobne si tiež nemyslím že pevné znamená len nerozoberateľn é, myslím že môže byť aj odnímateľné
No a norma to nechá tak, šak nech sa medzi sebou naťahujeme
Radim Strycharski:
Citace: Peter Lovacký 19.04.2020, 19:06
Píše sa v ňom, že "Zmena polomeru vymedzujúceho minimálnu vzdialenosť"
Obrázok poznám, ale neviete niekto koľko je ten polomer ktorého sa zmena týka. Je to 30cm, 35, 40...?
120cm to určite nie je
Nový poloměr začíná na překážce a je to zbytek ze 120 cm. Je to přesně toto:
Citace: Marek Laube 19.04.2020, 12:44
Tak si vemte provázek 120 cm dlouhý, jeden konec ke sprchové hlavici a druhým koncem hledejte do všech směrů dotyk.
pegas100:
Pane Horský, ten ventilátor na obrázku není do zony 1 a ani není na 12V. I přesto tvrdíte, že tam může být?
Ale, možná jde pouze o nepochopení psaného slova a věřím, že oba jsme to mysleli stejně.
V roce 2018 jste odpovídal něco jiného.(
Mohu použít ventilátor na 230V do zóny 1 v koupelně?
« kdy: 12.06.2018, 09:11 »)
V uvedené zóně ventilátor na 230V určitě NE.
Zde použít ventilátor na 12V se zdrojem mimo zónu 2.
Ventilátor 12V musí být pro tuto zónu schválen výrobcem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana