V jaké zóně se nachází ventilační zařízení?

<< < (6/8) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Radim Strycharski  19.04.2020, 19:57

Nový poloměr začíná na překážce a je to zbytek ze 120 cm. Je to přesně toto:

Jjjj, jak prosté :) ..... vám ;)

David Hruda:
Citace: pegas100  19.04.2020, 20:06

Pane Horský, ten ventilátor na obrázku není do zony 1 a ani není na 12V....

Jak to víte?

Jiří Schwarz:
Jsou situace, kdy se snažím být tolerantní, pokud možno optimista...
Ale pokud jde o bezpečnost elektrických zařízení, jsem spíše radikální pesimista.
Možná bych si zasloužil označení, které dal jednomu kolegovi jeho syn podle vzoru jednoho kresleného seriálu - Katastrofix
Já prostě když vidím elektrické zařízení tam, kde se dá i při nějaké mimořádnosti "pokropit vodou",  tak to cítím jako chybu, nebezpečí, a raději bych se takovému řešení vyhnul. Jestli to je nebo není v souladu s normou, neznamená, že by se mi to líbilo

David Hruda:
To, jestli se mi něco líbí nebo ne, nemá v našem oboru žádnou váhu.
Soulad nebo nesoulad s normou, to je jiná písnička...

Peter Lovacký:
Citace: Jiří Schwarz  19.04.2020, 21:02

Jsou situace, kdy se snažím být tolerantní, pokud možno optimista...
Ale pokud jde o bezpečnost elektrických zařízení, jsem spíše radikální pesimista.
Možná bych si zasloužil označení, které dal jednomu kolegovi jeho syn podle vzoru jednoho kresleného seriálu - Katastrofix
Já prostě když vidím elektrické zařízení tam, kde se dá i při nějaké mimořádnosti "pokropit vodou",  tak to cítím jako chybu, nebezpečí, a raději bych se takovému řešení vyhnul. Jestli to je nebo není v souladu s normou, neznamená, že by se mi to líbilo

Ja s vami suhlasím s tým že je dobré keď je to s mierou
Ono je pravda že v PD pri hodnotení rizík treba brať do úvahy aj miesto využitia, a z toho vyplývajúce riziká v schopnosti osôb na používanie výrobkov
Je isto že rozdiel keď je ten istý sprcháč v sprche elektrikárov alebo keď je v domove dôchodcov

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana