Jaký je důvod požadavku na průřez PEN ≥10 mm² pro 4p zásuvku v TNC síti?
Milan Hudec:
Citace: Jiří Vodehnal 16.04.2020, 21:37
Co je svorka PHC ? Svorka N chrániče ? A kam budete pokračovat s PE ?
Ne, tak to být nemůže.
S PE budu pokračovat na PE můstek, kde v tom lepším případě bude PE/PEN přizemněn.
Uvedl jsem bez přerušení, tj.příchozí desítečku ohnu, čímž v místě ohybu nabude na tloušce v kolmém směru a takto drží perfektně v kleci svorky chrániče, tj.na takto upravený vodič se můžeme dívat coby na přípojnici ke které je napojena svorka PCh.
Popsal jsem top řešení, nechápu proč by to tak nemohlo být.
Miroš Jan:
Jen tak mimochodem, mnou známí výrobci FI, (např. EATON, OEZ), mají ve všech svých dokumentech, popsáno zapojení Fi. No a tam není nikde uvedeno, že lze do svorky s označením „N“, připojit vodič Z/Ž, PEN.
No a pokud mě paměť neklame, (i když občas ano), tak předpis výrobce, je nad ČSN. (norm)
Milan Hudec:
Citace: Miroš Jan 16.04.2020, 22:05
Jen tak mimochodem, mnou známí výrobci FI, (např. EATON, OEZ), mají ve všech svých dokumentech, popsáno zapojení Fi. No a tam není nikde uvedeno, že lze do svorky s označením „N“, připojit vodič Z/Ž, PEN.
No a pokud mě paměť neklame, (i když občas ano), tak předpis výrobce, je nad ČSN. (norm)
Honzo PCH si z vodiče PEN cucne jen N....., ale to ty jistě víš.
Ano svorka není určena pro spojování PEN/PE (když už budu šťoura), právě proto jsem uvedl bez přerušení.
Pokud narážíš jen na barvy vodiče, tak ano, snad....
Nicméně fyzice jsou taknějak úplně fuk (stejně je furt měníme).
Coby starý kozák mě dáš jistě za pravdu, profík má snižovat počet spojů, pokud je to jen možné, což zde možné jistě je.
Miroš Jan:
Milane to je mě známo. Ale buďto jsme elektrotechnic i s určitými znalostmi v oboru, a budem dodržovat určitá pravidle, nebo jsme hokynáři, a to naše krásné řemeslo jde do kytek. (zle)
Jo a jen tak mimochodem, v případě nezapojení svorky „N“ na vstupu u 4 pólového FI, u vývodu pro 3 F motor, u typu PF7, vyřadím z provozu testovací tlačítko.
Milan Hudec:
Citace: Miroš Jan 16.04.2020, 22:20
Milane to je mě známo. Ale buďto jsme elektrotechnic i s určitými znalostmi v oboru, a budem dodržovat určitá pravidle, nebo jsme hokynáři, a to naše krásné řemeslo jde do kytek. (zle)
Jo a jen tak mimochodem, v případě nezapojení svorky „N“ na vstupu u 4 pólového FI, u vývodu pro 3 F motor, u typu PF7, vyřadím z provozu testovací tlačítko.
Jaké pravidlo moje řešení porušuje?
Vždyť je fyzikálně to nej z možných variant zbytečného propojování můstků.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana