Lze použít motorový spouštěč NOARK Ex9SN25B 0.16A pro spouštění kompresoru 3kW?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Těžko vám radit bez kompletních informací.

Dle mého není dobré umístit na vývod v rozvaděči vypínač, protože je potřeba chránit jak vedení, tak zásuvku. Ale jistič ani motorový spouštěč, nejsou primárně určení k funkci vypínače. Ne že by tak nedokázali fungovat, ale nejsou vhodní k častému "cvakání". Být na místě, jistě by se podařilo najít vhodné řešení. Ne takhle na dálku.

Citace: Miloš Koněrza  09.04.2020, 23:20

Ëlektrikář za ne malý peníz zapojil vše tak jak je se slovy nahodíte si to jističem pane domácí :-(
takže nebudu už platit dalšího odborníka za radu jako, jistič se dá podepřít knížkou apod. . . . .

Nechci soudit, ale vím jak někteří vnímají "nemalý peníz". Sám jsem se smál když mi volala paní v neděli těsně před obědem a chtěla abych okamžitě přijel, že jí nefunguje zásuvka. Byl jsem třetí komu volala a všichni jsme byli prý velmi drazí. V neděli odjet od teplého oběda, okamžitě 25km, nejdříve si vzít v dílně věci a materiál a představa paní byla tak 200kč za opravu. Na druhou stranu vím i o případech kde lidé skutečně zaplatili za odbornou práci a dostali bastl, který byl zadarmo drahý. Někdo je levný za 1000kč, jiný drahý za 100kč na hodinu. Podobně to vnímám i u materiálu. Levný NOARK, je po mých zkušenostech s některými jeho přístroji, na seznamu levná sra...a, kterou bych si do domu a k zákazníkovi nikdy nedal, protože se mi ve finále prodraží na servisu a údržbě.

Nicméně. Pokud elektrikář neodvedl svou práci dobře, reklamujte ji. Vemte si doklad a domáhejte se svých zákonných nároků. Nebudeli reagovat, pozvěte si revizního technika, ať napíše zprávu a s tou mu zamávejte před nosem a chtějte nápravu věci, včetně zaplacení RT. Pokud by jste byl z mého okolí a skutečně bych zjistil závažná pochybení, rád s tím pomůžu a osobně poradím jak na to. Tedy pokud sám nebudete mít máslo na hlavě. Jinými slovy pokud nebudete spoluviníkem toho stavu. Například tím že jste sám porušil zákon a hrabal jste se ve vyhrazeném technickém zařízení, mezi které patří práce elektro, bez řádného opravnění, čímž došlo k porušení zákona a podobně.

MildaGSXR:
No chyby je i na mé straně, neřešil jsem cestou od rozvaděče vypínač.
mezi jistič a zásuvku mohu dát 3f spínač na lištu
jistič vyměním za C
a reklamovat něco ? elektrikářovi co nikdy žádnou fakturu nevystavil ? a teď ani nepřijede i když dostane zaplaceno co bude chtít, stejně tak bagrista, zedník a pod ..... OSVČ nechtějí vydělávat .......... raději počkají na dotace, tady se válí peníze na zemi,ale oni stejně nepřijedou ..... už aby tato krize  vyčistila řemeslnický trh !

Václav Třetí:
Jak vidím, o činnosti OSVČ nevíte nic, tak je nepomlouvejte.

Já jsem začínal ještě podle vyhlášky 1/88, takže před více jak 30 léty. Znám to tedy celkem dobře z druhé strany, zejména dotazy potenciálních zákazníků typu: Nešel by sehnat materiál za polovinu? - přeloženo  pro natvrdlejší: Nešel by materiál někde ukrást a šábneme se? Další oblíbený:  Co by to stálo bez papíru? A poznámky při placení obvyklé ceny: Vy musíte přehrabovat peníze na půdě vidlemi, aby vám nezplesnivěly.

Pokud chcete odhalit nepoctivce (zde má smysl asi pouze z řad elektrikářů),  tak jmenujte a pokud nemáte odvahu, tak mlčte. Nemám rád povšechná tvrzení jako: Všeci kradnú!

Já jsem starší člověk, takže musím být nyní opatrný, pokud je však doopravdy něco nutného, nemám problém pracovat. Ovšem na požadavky, o kterých vím, že jsou v podstatě několikaleté uloženky a jejich zadavatel se nyní nudí, na ty nemám čas ani zdraví.

MildaGSXR:
a přesně takové znám ,ale oni to nabízí a neptají se. A pokud nemáte čas tak neodpovídejte !
Obecně sehnat řemeslníka, který přijde jak slíbí, odvede práci tak má být ,  tak takových je pramálo.

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  10.04.2020, 00:07

Například tím že jste sám porušil zákon a hrabal jste se ve vyhrazeném technickém zařízení, mezi které patří práce elektro, bez řádného opravnění, čímž došlo k porušení zákona a podobně.

Ne že bych nesouhlasil dejme tomu z logiky věci....
Nicméně osobně neznám předpis, který toto jednání (typ.laik si ve svém bytě vymění zásuky, vyp.,  rozšíří okruh a pod.) mimo pracpráv vztahů a vztahů obchodních zakazuje.
Víte někdo o nějakém?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana