Lze použít motorový spouštěč NOARK Ex9SN25B 0.16A pro spouštění kompresoru 3kW?
Jan Franěk:
Pokud vám jakýkoliv řemeslník nevystaví doklad, máte ho po něm vyžadovat sám, jinak jste spoluviník toho stavu. Doklad v ruce je silný argument právě pro tyto případy. Navíc dle vašeho vyjádření chápu, že jste s jeho prací spokojen nebyl hned od začátku. O to více bych po něm tento doklad vyžadoval a dal si pozor i na to co je tam napsáno a za jakou cenu. Plně v tomto souhlasím s kolegou Václavem Třetím, včetně uvedení jména toho elektrikáře. Po celkem nedávných zkušenostech, si nedovolím přiklonit se k jakékoliv ze stran, pokud nemám informace i z druhé strany.
Citace: Miloš Koněrza 10.04.2020, 12:17
A pokud nemáte čas tak neodpovídejte !
To je výkřik z mého pohledu za hranou slušnosti, obzvláště v této divné době. Nikde jste nepsal že někoho sháníte, nebo z které oblasti jste, ale že si to uděláte sám. Pak zde na fóru odborníků házíte všechny OSVČ do jedné škatulky s tím že právě jen takové znáte. Ale možná je chyba hned u vás, když jste jiného než špatného řemeslníka nepoznal. Na to jste nepomyslel?
Sám všechnu práci odkládám na neurčito a vyjel jsem pouze k několika málo opravám, navíc tam kde jsem vnímal větší důležitost na urychlené řešení. A to ještě u zákazníků se kterými spolupracuji dlouhodobě a v rodině. Zdraví mé rodiny mi je mnohem přednější než vše ostatní. Nechápu co je na tom špatného :-\
Citace: Milan Hudec 10.04.2020, 12:41
Ne že bych nesouhlasil dejme tomu z logiky věci....
.....
Já zase neznám žádný předpis, který by říkal, že VTZ v bytě, je něco jiného než VTZ ve firmě. Ale znám například vyhlášku, která mi dává oprávnění k práci na VTZ.
Ale pokud na toto téma chceš diskutovat, založ si k tomu prosím jiné vlákno, nejlépe v sekci nepřístupné laikům. . :-X
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 10.04.2020, 12:41
Ne že bych nesouhlasil dejme tomu z logiky věci....
Nicméně osobně neznám předpis, který toto jednání (typ.laik si ve svém bytě vymění zásuky, vyp., rozšíří okruh a pod.) mimo pracpráv vztahů a vztahů obchodních zakazuje.
Víte někdo o nějakém?
Zaujímavé
Možno by sa dalo vychádzať z logiky veci, že paragrafy vyhlášky síce hovoria o práci a obsluhe na EZ, ale pokiaľ viem tak len vtedy, ak sú EZ pod napätím
Mne z toho teda vychádza i taká možnosť, a teraz trochu preženiem, že laik ak vie a je zručný môže podľa návodu namontovať a zapojiť i celú inštaláciu. Len ju potom nesmie uviesť do prevádzky pod napätím a ani vystaviť doklad o bezpečnosti EI
Na prvý pohľad to možno vyzerá jak úplná blbosť že by laici mohli montovať EZ do celku (EI), ale keď nejaký laik zriadi napr. zásuvkový okruh úplne správne, myslím fyzickú montáž, tak prečo by taká fyzická práca nemohlo prejsť odbornou kontrolou správnosti montáže, potom revíziou a nakoniec sa aj uviesť do prevádzky?
ACEOF ACES:
Pro jistič B16A by impedance poruchové smyčky neměla přesáhnout 1,9ohmu.
Pro jistič C16A je už potřeba, aby impedance poruchové smyčky nepřekročila 1 ohm.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 10.04.2020, 12:52
Já zase neznám žádný předpis, který by říkal, že VTZ v bytě, je něco jiného než VTZ ve firmě. Ale znám například vyhlášku, která mi dává oprávnění k práci na VTZ.
Ale pokud na toto téma chceš diskutovat, založ si k tomu prosím jiné vlákno, nejlépe v sekci nepřístupné laikům. . :-X
Nové vlákno v nepřístupné sekci založit neumím, nicméně proč tajit před laikem informaci o zákonu VTZ, který který si může kdokoli vyhledat tak nebo tak :)
Ono VTZ v bytě jako takovém vlastně nikdy nebylo (mimo okamžiku budování instalace fy.).
Osobně prostě neznám předpis, kterým bych laika z takových činností vyhnal, (ano názor, že nesmí dokáži zkonstruovat z několika předpisů, nicméně zároveň vím že tato konstrukce bude dosti vratká pokud narazí na právně obdařeného jedince).
Václav Třetí:
Citace: Miloš Koněrza 10.04.2020, 12:17
a přesně takové znám ,ale oni to nabízí a neptají se. A pokud nemáte čas tak neodpovídejte !
Obecně sehnat řemeslníka, který přijde jak slíbí, odvede práci tak má být , tak takových je pramálo.
Já mluvil o zákaznících, nikoliv o řemeslnících!
Protože jsem zde napsal něco, co nezapadá do vašich představ, tak nemám odpovídat.
Velice záleží na tom, jak a kde sháníte řemeslníka. Z řad elektrikářů najdete v hospodě večer většinou pouze odborníka na revize dna půllitru. Pak se nemůžete divit, že přijde pozdě a problém nevyřeší. V kocovině se špatně vstává... Řemeslníka hledám nejlépe podle refrencí od příbuzných, známých a kolegů.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana