Jak řešit žádost distribuce na výměnu proudových traf?
Peter Lovacký:
Citace: Jan Bocek 08.04.2020, 12:26
Pokud RT provádí revizi EZ, která je určená distribuci, ( ta revizní zpráva) musí se řídit elektrizačním zákonem a PP. RT je v roli konečného "auditora" a má garantovat vše, co je třeba.
To je prax ktorú poznám tiež, keď na pleciach RT pristane čo len môže, a často si dobrovoľne naloží aj sám
Ja som len popisoval ideálny stav v ktorom si každý kto je zainteresovaný v procese zriadenia alebo zmeny OM plní svoje predpísané povinnosti jak má
Po sviatkoch idem zrevidovať 3 OM pre byty, a v revízii zrobím miesto na podpis a č. osvedčenia aj pre elektrikara čo OM pripravil na zapojenie
A ten podpis bude pod dodatkom, že zriadenie OM je v súlade s PP
Príde mi to normálne že keď niekto robí v rozvádzači prípravu OM, tak že pozná jak PP tak i ostatné súvisiace predpisy, a nezrobí to podľa seba
A keď to nebude v poriadku?
Potom miesto revízie bude do odstranenia zavad ktoré by bránili pripojeniu len zápis z prehliadky
A že nebude ani kusová skúška a ani vyhlásenie o zhode pre upravený ER je mi jasné uz teraz
Chýbajúcu dokumentáciu nedám do odseku o závadách, ale do časti o nepredloženej dokumentácii, a keď takú revíziu elektrárne prijmú a OM pripoja tak asi im to stačí
Môžte mi tu chlapi písat čo všetko je na tom nedobre, ale ja si myslím, že ideálny stav pri prerábkach OM asi ešte nikto nevidel
Ale možno sa mýlim, no ja som zatiaľ taký ešte nevidel
Vlado Konrád:
Nezabudnúť na prílohu od projektanta a montážnej organizácie podľa 33 2000-6 ;) Inak je OPOS neplatný
Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Alin 06.04.2020, 20:02
U nového odběru budiž, tam to má i logiku, ale u stávajícího odběru?
Doufám že požadavky na RT nevzrostou tak, že bude kontrolovat i stravovací režim obsluhy el. zařízení. Zdravotní stav obsluhy a údržby má značný vliv na bezpečnost práce a jak je možné že na to RT neupozornil a to hlavně při pravidelné revizi. :'(
Tím spíš u stávajícího odběru. A nemusí se jednat nutně o velkoodběr, kde je běžnou praxí výměna deionu svépomocí bez záznamu, protože priorita je funkčnost, nebo kde úplně zoxiduje zkratovací svorkovnice, protože do RA zatéká...
U maloodběrů zase málokterý RT začíná revizi chalupy od HDS, přes můstek u hodin do rozvaděče v chalupě.
RT je od toho, aby zkoumal instalaci jako celek, chápal principy a návaznosti.
I proto např. zkontroluje, zda na 2kW motůrek není 20A ochrana, nebo že na nepřímém měření je nedostatečné trafo.
Ale je ve skutečnosti se to dělá ako na STK. Sem tam něco neprojde, ale cílem je spokojený zákazník a zásadní prkotiny se nezkoumají.
Čest světlým vyjímkám, které nemají problém říct zákazníkovi, že to má na pr... a musí to opravit, protože to je ta služba, za kterou solidní zákazník ve skutečnosti platí.
Peter Lovacký:
Citace: Vlado Konrád 08.04.2020, 15:46
Nezabudnúť na prílohu od projektanta a montážnej organizácie podľa 33 2000-6 ;) Inak je OPOS neplatný
V týchto konkrétnych prípadoch bude stačiť súhlasne stanovisko spoločenstva, keďže elektrarne vo svojom vyjadrení k žiadosti o pripojenie PD nepožadujú, a OM bude pripojené do majetkového rozhrania spravcu
A že správca suhlas dá, ale už nič z toho čo mu káže zákon pre seba nežiada..., tak čo ja s tým, prečo práve ja mám zadarmo suplovať jeho povinnosti? :)
Vlado Konrád:
Lebo platí norma 33 2000-6 a platí záväzné stanovisko k výkladu 33 2000-6 národného inšpektorátu práce a následná kontrola inšpektorátu by mohla dopadnúť odobratím §24 vyhl 508.
To že niečo nepožaduje distribútor ešte neznamená že konečný oceňovateľ kvality revíznych správ Inšpektorát práce bude mať rovnaký názor. Za pokus to stojí. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana