Proč při měření proudových chráničů typu A se vyhodnotí chránič jako vadný?

<< < (6/8) > >>

František Šohajda:
Zkoušel jsem narychlo vyzkoušet chránič "A" a přístroj měří bez problémů .....
Tak nevím, kde je chyba?
Čas i proud vyp. byl v normě.

Hynek Čermák:
Jaké tedy bylo nastavení přístroje?  (norma, případně další nastavení)
Předpokládám že jste měřil pulsním proudem tj nastaveno a typ chrániče A,
Na AC mi to jde v pohodě na A už ovšem ne.
Jaký to byl chránič? (výrobce ,  typ)
Více se snad dozvím o víkendu....

Hynek Čermák:
Tak dnes mě navštivil kolega Franěk a proběhlo měření na jeho rozvaděči. (viz v příloze).
Jak můj nový Eurotest XC tak původní Eurotest AT měří chrániče typu A v pohodě.
Vyzkoušeno také různé nastavení měřícího přístroje bez velkého vlivu na výsledek.
Konečně jsem měl možnost také vidět a měřit chránič typu B  ::)
Nyní už jen zjistit proč nefunguje měření chráničů OEZ typu A (starší typy) a jednoho chrániče EATON (kombi chránič typu A).......(u obou měření AC v pohodě)
V pondělí budu mít možost měřit dva chrániče OEZ typu A stršího data tak dám ještě vědět.
Tímto  p. Fraňkovi za ochotu a jeho čas! ;)

Jan Franěk:
Za málo kolego  ;)

Na spojce budou mít všichni možnost měřit A i B chrániče. Pak také selektivní, nebo zkusit rozdíl mezi 30 a 300mA. Samozřejmě si zkusit i jaké rozdíly se ukáží s různým nastavením našich měřících přístrojů a podobně.

Jen pro informaci. Béčkový chránič už prošel cca 100 měřeními a to za cca 3 týdny od postavení pokusného rozvaděče.  ;) (dance) Je to bezkonkurenčně nejtestovanějš í přístroj z celé "bedny" a budí samozřejmě největší zájem.

Hynek Čermák:
Dnes opět měřeny dva hrániče od OEZ typ LFI a to kombinované typy s nadproudovou ochranou viz:
http://www.oez.cz/produkty/lfi-proudove-chranice-s-nadproudovou-ochranou-10-ka
Opět bezúspěšně  >:(
Na AC oba fungují OK avšak na A je vždy u obou vypínací čase větší něž 999ms, tj nelze dále pokračovat v měření.
Tak tedy nevím jak se k tomu postavit, měřákem to ale evidentně není viz měření s p. Fraňkem.
Asi zkusím napsat do OEZ.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana