Proč při měření proudových chráničů typu A se vyhodnotí chránič jako vadný?

(1/8) > >>

Hynek Čermák:
Měl jsem měřící přístroj Metrel eurotest AT a nyní mám Eurotest XC. Nějak se mi ale nedaří měřit proudové chrániče typu A (k typu B jsem se ještě nedostal),  AC část chrániče oba měří bez problémů, pokud ale chci ověřit část A (pulsující DC proudy) vždy přístroje (oba) vyhodnotí chránič jako vadný a nelze pokračovat v měření. Zkoušeno na více I chráničích vesměs nových, měřící přístroj Eurotest AT je staršího data, Eurotest XC je zcela nový.
V menu samozřejmě nastavený správný proud a typ chrániče,.... (zle)
Může mě někdo navést co dělám špatně?
Případně jaká je vaše zkušenost s měřením chráničů typu A (B)?

Jiří Schwarz:
Kolego, můžeš naznačit jestli jsou to chrániče konkrétních výrobců nebo různých?
Já Eurotestem běžně měřím chrániče A, ale právě minulý týden jsem narazil na podivně nestandardní chování "kousku z Orlických hor"

Hynek Čermák:
Právě že ruzdní výrobci, OEZ, Eaton, NGelektro... A myslím i jiné.
PS: po rozhovoru s kolegou Fraňkem je to údajně v nastavení přístroje dle různých norem.

Milan Hudec:
Citace: Hynek Čermák  27.02.2020, 20:12

Právě že ruzdní výrobci, OEZ, Eaton, NGelektro... A myslím i jiné.
PS: po rozhovoru s kolegou Fraňkem je to údajně v nastavení přístroje dle různých norem.

Ne údajné, zcela jistě.
Také jsem to kdysi řešil, p.Franěk vás navedl skvěle.
Zde je krásně patrný rozdíl mezi chráničem "profesionálním" (např.nejvyšší řada od Eatna či Schneidera) a chráničem "všelidovým".

František Šohajda:
Citace

Zde je krásně patrný rozdíl mezi chráničem "profesionálním" (např.nejvyšší řada od Eatna či Schneidera) a chráničem "všelidovým".

Já měl za to, že chrániče se vyrábí podle jedné normy (EN),  tak musí být všechny stejné... :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana