Proč při měření proudových chráničů typu A se vyhodnotí chránič jako vadný?

<< < (2/8) > >>

Zdeněk Mazač:
Citace: František Šohajda  28.02.2020, 06:30

Já měl za to, že chrániče se vyrábí podle jedné normy (EN),  tak musí být všechny stejné... :o

Existuje více norem pro měření proudových chráničů, např. BS 7671, AS/NZ.......a některé přístroje se musí nastavit

Jirka Š. Svejkovský:
Stalo se mi to taky s Eurotestem XE. Při pokusu o měření času FI (několik kusů) vůbec nevybavil. Tak to mě docela zajímá.

Jan Franěk:
Tak jsem se rozhodl, že na letošní spojku sebou vezmu rozvaděč, který mám postaven k testování a měření PCH. Najdete tam jak PCH typu G, S, tak A a B.
Můžeme provést společné testování různými přístroji a kombinacemi nastavení. Tedy kdo má zájem, ať si vezme sebou svůj "kombajn",  nebo cokoliv má na měření PCH.

Jinak tento rozvaděč sebou tahám na školení s ..., kde předvádím právě měření PCH typu B, přes nabíjecí stanici a adaptér k tomu určený. V příštím týdnu budu s tímto rozvaděčem v Ostravě a Brně. Následně asi i na semináři, který se bude konat během Ampéru 2020. Jestli tedy nebude zrušen stejně, jako  Light + Building ve Frankfurtu, který kvůli koronaviru přesunuli na druhou polovinu září.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Franěk  28.02.2020, 11:04

Najdete tam jak PCH typu G, S, tak A a B.

Tak na to se těším. Bude tam i Yetty! Chránič typu B o kterým všichni mluví, ale nikdo ho ještě neviděl!

Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  28.02.2020, 11:24

Tak na to se těším. Bude tam i Yetty! Chránič typu B o kterým všichni mluví, ale nikdo ho ještě neviděl!

A já už mám za sebou jeho první využití v praxi.  ;)  Právě pro nabíjecí stanici u jednoho zákazníka, kde právě budeme měnit hl. jistič 25A za 63A, aby mohl nabíjet 1-2, někdy v budoucnu i tři auta.
Až to dodělám, možná na FB postnu i pár fotek  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana