Proč při měření proudových chráničů typu A se vyhodnotí chránič jako vadný?
Zdeněk Mazač:
Citace: František Šohajda 28.02.2020, 06:30
Já měl za to, že chrániče se vyrábí podle jedné normy (EN), tak musí být všechny stejné... :o
Existuje více norem pro měření proudových chráničů, např. BS 7671, AS/NZ.......a některé přístroje se musí nastavit
Jirka Š. Svejkovský:
Stalo se mi to taky s Eurotestem XE. Při pokusu o měření času FI (několik kusů) vůbec nevybavil. Tak to mě docela zajímá.
Jan Franěk:
Tak jsem se rozhodl, že na letošní spojku sebou vezmu rozvaděč, který mám postaven k testování a měření PCH. Najdete tam jak PCH typu G, S, tak A a B.
Můžeme provést společné testování různými přístroji a kombinacemi nastavení. Tedy kdo má zájem, ať si vezme sebou svůj "kombajn", nebo cokoliv má na měření PCH.
Jinak tento rozvaděč sebou tahám na školení s ..., kde předvádím právě měření PCH typu B, přes nabíjecí stanici a adaptér k tomu určený. V příštím týdnu budu s tímto rozvaděčem v Ostravě a Brně. Následně asi i na semináři, který se bude konat během Ampéru 2020. Jestli tedy nebude zrušen stejně, jako Light + Building ve Frankfurtu, který kvůli koronaviru přesunuli na druhou polovinu září.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Franěk 28.02.2020, 11:04
Najdete tam jak PCH typu G, S, tak A a B.
Tak na to se těším. Bude tam i Yetty! Chránič typu B o kterým všichni mluví, ale nikdo ho ještě neviděl!
Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 28.02.2020, 11:24
Tak na to se těším. Bude tam i Yetty! Chránič typu B o kterým všichni mluví, ale nikdo ho ještě neviděl!
A já už mám za sebou jeho první využití v praxi. ;) Právě pro nabíjecí stanici u jednoho zákazníka, kde právě budeme měnit hl. jistič 25A za 63A, aby mohl nabíjet 1-2, někdy v budoucnu i tři auta.
Až to dodělám, možná na FB postnu i pár fotek ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana