Proč při měření proudových chráničů typu A se vyhodnotí chránič jako vadný?
Jan Franěk:
Citace: Hynek Čermák 09.03.2020, 17:26
Dnes opět měřeny dva hrániče od OEZ typ LFI a to kombinované typy s nadproudovou ochranou viz:
http://www.oez.cz/produkty/lfi-proudove-chranice-s-nadproudovou-ochranou-10-ka
Opět bezúspěšně >:(
Na AC oba fungují OK avšak na A je vždy u obou vypínací čase větší něž 999ms, tj nelze dále pokračovat v měření.
Tak tedy nevím jak se k tomu postavit, měřákem to ale evidentně není viz měření s p. Fraňkem.
Asi zkusím napsat do OEZ.
TO je dívné. Podívám se v dílně a dám vědět co mám k dispozici. Určitě najdu PCH od OEZ a Eaton, možná i Bonega. Zkusím to dovalit a dáme další pokus. To nenecháme jen tak ;) Asi připravím ještě další rozvaděč, kde budou naopak různí výrobci a ten sebou vezmu taky. Případně prosím kolegy jestli by mi s náplní nepomohli. Vzal bych rozvaděč, pár "drátů" a naplnili bychom ho k pokusu tím co má kdo po ruce.
Pomůžete někdo s matrošem k pokusu na spojce? Ještě dám vědět co mám.
Hynek Čermák:
Rád bych pomohl ale bohužel nemám žádný chránič typu A k dispozici.....
Kdybych měl tak už to zkouším ::)
Rozmahel Vladimír:
Když měříte ty chrániče, leží na stole nebo jsou instalovány v rozvaděčích v provozu, který normálně běží?
Proč se ptám?
Každý chránič může být "podrážděn" trvale unikajícími proudy el.instalace.
Lze vyloučit, že při vašem měření se nemohou vektorově sečítat nebo odečítat "normální" unikající proudy a proud, který pouští měřící přístroj?
Výsledek se pak může jevit jako chyba...
Je to běžný jev i při měření chráničů AC, někdy vypínají dříve než od 50% Idn. Je to tím, že již "evidují" dílčí unikající proudy. Potom jim už stačí malá kapka a chránič padá. Pro MP se toto pak jeví jako vada...
Hynek Čermák:
Měřeno samozřejmě v obovdu.
Příště zkusím odpojit vodiče od chrániče.
Nicméně měřil jsem chránič LFI viz příspěvek výše na kterém byla pouze jedniná zásuvka v rozvaděči tj, cca 20cm vodiče k zásuvce výsledek stejný.
Psal jsem do OEZ tak uvidíme co odpovědí.
Hynek Čermák:
Tak už jsem na tokonečně přišel! (dance)
Dnes měřen další chránič (nový) EATON, na AC v pohodě na A nešlo měřit. :P
Dělá to pouze při měření pomocí Tip Commanderu a je to proto že jsou při tomto měření spojeny vodiče PE a N, viz obrázek v příloze.
AC chrániče takto měřit lze, A ale už ale ne.
Nepomáhá ani na přístroji nastavit měření mezi L-PE, ani jakékoli jiné nastavení, zkrátka N musí být připojen až za chráničem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana