Jaké jsou možnosti přeznačování vodičů mezi rozvaděči strojních zařízení?

<< < (2/6) > >>

Velký Bobeš:
Citace: Jan Franěk  20.02.2020, 11:38

Vodič N, prostě není to samé co nulovací vodič.
Z mého příspěvku snad vyplývá, že to nevím?  (zle)

Milan Hudec:
Citace: Velký Bobeš  20.02.2020, 10:18

:o
Nulák  je hovorově nulový vodič, modrý, N. Proč by tam neměl co dělat? :-[

Neeeeeeee.
Nulák je hovorově nulovací vodič dnes značený PEN.

Jan Franěk:
Citace: Velký Bobeš  20.02.2020, 12:03

Z mého příspěvku snad vyplývá, že to nevím?  (zle)

To jsem netvrdil. Jen se domnívám že se se v tomto případě nelze odvolávat na nějaké hovorové označení (dle mého i nesprávné) a tolerovat to, což váš váš příspěvek dle mého evokuje. Snadno může dojít k nepochopení a průšvihu. Takto se mohou bavit maximálně kolegové, kteří mají vlastní "kmenový dialekt" a plně si rozumí. Ne vzájemně cizí technici a ještě na veřejném fóru. Není to nic osobního, jen považuji za správné na to upozornit, protože toto fórum je čteno poměrně hodně a ne každý to musel správně pochopit.

A ano, nulovací vodič tam nemá opravdu co dělat, na rozdíl od vodiče N

Když si přečtete uvodní dotaz, možná pochopíte, že i tazatel v tom trochu plave a o to důležitější bude mu to dobře napsat, aby to pochopil správně. To by nemuselo platit v případě "hovorového" označení čehokoliv. NAvíc když mnoho výrazů bývá spíš krajových a kolegové o 150km vedle jen nemusí znát (to samozřejmě není případ nuláku) . To jen k  vysvětlení.

Citace: Milan Hudec  20.02.2020, 12:21

Neeeeeeee.
Nulák je hovorově nulovací vodič dnes značený PEN.

Jóóóó, to se hned pozná mistr.  (dance)  I když už to takto přesně popsala ČSN 34 1010 ,  byť přímo nepoužívala označení PEN. Alespoň si na to úplně nevzpomínám. Třeba mě někdo opraví.

Milan Hudec:
Po staru:
nn nula nulovací dnešní PEN
Np nula pracovní dnešní N

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Franěk  20.02.2020, 12:24

I když už to takto přesně popsala ČSN 34 1010 ,  byť přímo nepoužívala označení PEN. Alespoň si na to úplně nevzpomínám. Třeba mě někdo opraví.

ČSN 34 1010

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana