Jaké jsou možnosti přeznačování vodičů mezi rozvaděči strojních zařízení?

<< < (6/6)

Martin Kurka:
Citace: Jan Bocek  21.02.2020, 14:03

...Prostě nešvar je grupování svorek N podobně jako grupování svorek PE což je zase normální.

Pokud nepotřebuji nebo nemusím vypínat u akčních členů N tak si rád zaněšvařím a zagrupuji pomocí pyramidálních svorek a jejich propojovacích N hřebínků. Šetří to spoustu otravné práce a zkracuje délky svorkovnic. A za rozumný peníz.

Jan Bocek:
Citace: Martin Kurka  21.02.2020, 17:29

....,  ale dostal jsem se přes 3000 povolených znaků a smazal jsem konec i s ještě dalšími informacemi.

A není to škoda, takový zajímavý seminář.

Pyramidové svorky je jiný "level",  to navrhují ti lepší konstruktéři.. ..

Jan Franěk:
Citace: Jan Bocek  21.02.2020, 14:03

Důležité je, aby od jednoho pohonu byly svorky L+N  vedle sebe s tím, že N svorka je modrá. Vodiče v kabelech se nepřeznačují ale přesto, že mají číselné, nebo písemné označení, tak na jejich připojovacích koncích jsou návlečky s označením podle dokumentace. Prostě musí tam být adresa svorky případně potenciál.

Jasně souhlas. Odpovídal jsem na barevné přeznačování kabelů. Osobně to vnímám tak, že kabely se nepřeznačují, maximálně doznačují (viz třeba modrá návlečka na PEN) . Návlečky na konci kabelů s popisem beru dnes jako standard se kterým se v průmyslu (strojních zařízeních) potkávám dnes už normálně. Nepíši zde o bytové výstavbě, té se toto vlákno netýká.
Svorky jsou další samostatnou kapitolou, včetně jejich popisování, jinak taky souhlas.

Milan Hudec:
Využiji vlákna.
V které zemi používají coby L černou, hnědou, modrou a coby N oranžovou?
Nedávno takto vypadal připravený pohyblivý přívod pro pec.
Pokud bych výrobek nerozebral abych dotáhl spoje uvnitř po výrobci, a nevšiml si toho tak bych asi kupoval novou elektroniku.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Milan Hudec  22.02.2020, 07:42

Využiji vlákna.
V které zemi používají coby L černou, hnědou, modrou a coby N oranžovou?

Modrá jako L3 se používá v USA a Kanadě. N mají ale bílý. Možná zoranžověl časem :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana