Od kdy se používal proudový chránič i jako hlavní vypínač?

<< < (2/5) > >>

Petr Pešina:
Citace: Lukáš Rotrekl  03.02.2020, 19:24

Toto provedení se dělalo v oblastech, kde byla distribuční síť v konfiguraci TT, což byla zejména Jižní Morava a tuším i Ostravsko.

Tak po prozkoumáni rozvaděče, jsem zjistil že je zapojen v TT konfiguraci. I když je připojen k  distribuci která je TN-C (Jedná se o Jižní Moravu). To se děje běžně, že si distributor změní sít´,  ale domy nechá připojené dle předchozí sítě? (informují se nějak majitelé domů, že došlo ke změně?) Jasně rozdíl mezi TT a TN není tak "drastický" ale je...

Vít Rotrekl:
Citace: Petr Pešina  05.02.2020, 06:56

Tak po prozkoumáni rozvaděče, jsem zjistil že je zapojen v TT konfiguraci. I když je připojen k  distribuci která je TN-C (Jedná se o Jižní Moravu). To se děje běžně, že si distributor změní sít´,  ale domy nechá připojené dle předchozí sítě? (informují se nějak majitelé domů, že došlo ke změně?) Jasně rozdíl mezi TT a TN není tak "drastický" ale je...

Co je distributora, tak o to se stara, co je zakaznika je boj zakaznika, a jeho starost. On ma povinost udrzovat svoje zařízení v bezpecnem stavu..

David Hruda:
Citace: František Šohajda  04.02.2020, 06:05

Tento chránič z DDR se běžně používal i u sítě TN-C ...

Nějak si neumím představit, jak by to mohlo fungovat.

Lukáš Rotrekl:
Pokud nevíš, jak funguje proudový chránič, tak mám dojem, že máš vážné mezery v elektro vzdělání a nechápu, jak můžeš vykonávat svoje řemeslo.   ;D

David Hruda:
Citace: Lukáš Rotrekl  06.02.2020, 20:43

Pokud nevíš, jak funguje proudový chránič, tak mám dojem, že máš vážné mezery v elektro vzdělání a nechápu, jak můžeš vykonávat svoje řemeslo.  ;D

Zítra spálím papíry...
Ale vážně, třeba existuje nějaký fígl, který neznám a chtěl bych se dozvědět, jak by to bylo možné. (asi ne  :) )

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana