Čtvrtina všech požárů v domech a bytech souvisí s elektrickou energií

<< < (8/12) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  19.01.2020, 10:54

Ještě bych upozornil na to, že v objektech není jediným materiálem který může vzplanout zde diskutované dřevo. VIděl jsem na vlastní oči jak rychle a snadno vzplane a následně hoří třeba izolace v ledničce, aspfaltový papír ve starých instalčních trubkách, nebo vrstva prachu. A to je jen zlomek toho, co se může v objektech snadno vznítit.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiYoOHhtI_nAhVDKlAKHfZWAfsQFjAAegQIAxAB&url=https%3A%2F%2Fwww.hzscr.cz%2Fsoubor%2Fkniha-zpp-ptch-pdf.aspx&usg=AOvVaw0jIsSLuD-sDVuYZlxBfIz8

To mne zajímá. Můžeš se s námi podělit o více podrpbností?

Nejsem schopen vytvořit va věnečku akurátní nedokonalý spoj kterým bych zařízení inicioval, buďto jiskří furt ale s málo waty na vybavení, nebo zajiskří více ale moc krátce na vybavení a pak se spoj speče.
Žehlička vytažení ze zásuvky v 50% vybaví, starou vrtačku ani nerozběhnu, vysavač nad cca 2kw vyhazuje také.
Mám to instalované jen na tyto pokusy, žít v praxi s tímto je dosti omezující, furt chodit k rozvaděči asi baví málkoho.

Jan Franěk:
 za info MIlane. Zajímavé.

Můžeš se s námi podělit i výrobce a konkrétní přístroj? Zajímá mne i jeho stáří protože vím že se tyto přístroje "ladí" postupně dle nově získávaných dat. Tedy se domnívám že přístroj vyrobený letos nebo loni, bude na tom o něco lépe než přístroj třeba 5 letého stáří. Nebo se pletu?

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  19.01.2020, 12:18

za info MIlane. Zajímavé.

Můžeš se s námi podělit i výrobce a konkrétní přístroj? Zajímá mne i jeho stáří protože vím že se tyto přístroje "ladí" postupně dle nově získávaných dat. Tedy se domnívám že přístroj vyrobený letos nebo loni, bude na tom o něco lépe než přístroj třeba 5 letého stáří. Nebo se pletu?

Jedná se o jeden Eaton a jeden OEZ, ano jsou několik let staré...
Ano vím že je výrobci stále ladí, nicméně oba byly v té době na trhu pro čr, což není moc solidní jednání prodávat nehotový výrobek.
Jak se zákazník tedy dozví že už je odladěno :)
Dále se obávám, že pro správnou funkci a životnost bude muset být zařízení zapojené za SPD 3 s filtrem.

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  19.01.2020, 16:31

...
Dále se obávám, že pro správnou funkci a životnost bude muset být zařízení zapojené za SPD 3 s filtrem.

To je asi pro programátory pořádný oříšek, ošetřit SW v přístroji tak, aby správně spolehlivě reagoval  na "nepravidelné vyšší harmonické" způsobené jiskřením rozvodu za přístrojem a nereagoval na nějaký bord*l, který se šíří po síti před zařízením AFDD a filtry ve spotřebičích se snaží ty vyšší harmonické "vyzkratovat"

Milan Hudec:
Zatím nejspolehlivěj ším indikátorem podélné závady je PCH (nesmí být géčkový).
Situace:
Rozvod TN-C, jiskření v krabici naprosto spolehlivě vybaví chránič, který je z tohoto rozvodu odbočen.
(Bytová klasika, původně vše TN-C, přidán chránič pro okruh koupelny, jiskření ve starém rozvodu).
Proč tomu tak je nevím, ale setkal jsem se s tím v několika případech.
Tím nechci konkurovat AFDD :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana