Čtvrtina všech požárů v domech a bytech souvisí s elektrickou energií
ACEOF ACES:
Udělejte si ze suchého dřeva krabičku, do ní zavřete žárovku 60W a rozsviťte jí, sledujte.
Začne hořet?
Jan Franěk:
Citace: ACEOF ACES 19.01.2020, 10:25
Udělejte si ze suchého dřeva krabičku, do ní zavřete žárovku 60W a rozsviťte jí, sledujte.
Začne hořet?
TO je jako odpověď na to, že považuji vaše vyjádření bez podrobností za pouhý výkřik? ;D ;D ;D TO mi nepřipadá moc jako odpověď technika.
Proč zrovna 60W žárovka a ne třeba 100W žárovka či silnější? Nebo mi chcete tvrdit že jiskření ve špatném spoji, nebo při nějaké poruše nedá víc tepelné energie než ta 60W žárovka? Nezáleží zase na dalších podmínkách? Můžete to něčím doložit?
Zkuste se podívat na vložený článek ;)
http://www.n-i-s.cz/cz/pozarni-odolnost-dreva/page/493/
Jan Franěk:
Ještě bych upozornil na to, že v objektech není jediným materiálem který může vzplanout zde diskutované dřevo. VIděl jsem na vlastní oči jak rychle a snadno vzplane a následně hoří třeba izolace v ledničce, aspfaltový papír ve starých instalčních trubkách, nebo vrstva prachu. A to je jen zlomek toho, co se může v objektech snadno vznítit.
HZS CR
Citace: Milan Hudec 18.01.2020, 23:39
Sám je mám zkušebně pár let instalované a musím konstatovat, že jsem nebyl schopen simulovat situaci, kdy by zareagoval, zato jsem zažil mnoho uživatelských momentů, kdy by šlo zařízení z domu.
To mne zajímá. Můžeš se s námi podělit o více podrpbností?
Citace: ACEOF ACES 19.01.2020, 10:25
Začne hořet?
Domnívám se že za určitých podmínek ano. Bude záležet například na velikosti té bedýnky, vlhkosti toho dřeva, na druhu dřeva a krom dalšího především na sledovaném čase. To jsou ty podrobnosti které mi ve vašem vyjádření chybí. Řekněme že pokud budete psát o dubu a čase 10 minut, řeknu jasné ne. Ale dejme si tam borovici a čas 1h a začnu silně váhat a možná řeknu i že ano. ;) Obzvlášť pokud by šlo o nalakovanou palubku, kterých jsou plné chatky. Bez těchto podrobností nevím co odpovědět. Jde jen o výkřik :D
František Šohajda:
Někde na školení o AFDD bylo řečeno, že teplo, které už něco zapálí musí mít více jak 70W!!
Ale to není žárovka 70 nebo 100W....To je tepelný výkon ,kdy vznikne požár! :o
Jan Franěk:
Citace: František Šohajda 19.01.2020, 11:24
Někde na školení o AFDD bylo řečeno, že teplo, které už něco zapálí musí mít více jak 70W!!
Ale to není žárovka 70 nebo 100W....To je tepelný výkon ,kdy vznikne požár! :o
Pokus se žárovkou 60W a její srovnání s "úsporkou" Snad vám to jako důkaz bude stačit.
Podívejte se na teplotu samotné žárovky. Když bude ležet uvnitř dřevěné bedýnky a položena na jedné z dřevěných stěn, za jak dlouho se tento prostor přehřeje a dřevo pod žárovkou začne doutnat? Zde je obrázek z videa, kdy tato teplota v otevřeném svítidle stoupla na tuto teplotu do 30 vteřin ;) Opakuji žárovky 60W (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana