Čtvrtina všech požárů v domech a bytech souvisí s elektrickou energií

<< < (12/12)

ACEOF ACES:
Citace: ACEOF ACES  19.01.2020, 21:25

...

I=Pz/Uj=30/30=1A
Zsp=(Un-Uj)/I=(230-30)/1=200ohmů
Ssp=(Unx(Un/Zsp))=(230x(230/200))=264,5VA

,  kde
I  - proud [A]
Pz - zápalný výkon [W]
Uj - napětí na jiskřícím spoji [V]
Un - jmenovité napětí sítě [V]
Zsp- impedance spotřebiče [Ohm]
Ssp- příkon spotřebiče [VA]

Jestliže příkon spotřebiče/ů nepřesahuje vypočítanou hodnotu, pak teče přes jiskřící spoj takový proud, který neumožní, aby se na něm výkon dále zvyšoval. Obloukové ochrany co jsem viděl reagují při vyšším proudu.
Můžete uvést materiál, který se vám podařilo v běžných podmínkách zapálit výkonem 30W?

Honza Veselý:
Ja jsem jeden z tech, ktery v bytove instalaci proudovy chranic na kazdy okruh, ano, dej ho i ma 3f zasuvku i na vyvod pro sporak". Pokud pada, napred podumej jestli neni chyba v tvem peklostroji.Ne, ne, na tu lednici si radeji porid GSM sledovani vypadku, zivot ani barak ti za ten, teoreticky,vyteklej mrazak nestoji.A to plati pro boiler.
Ale u obloukove ochrany fakt nevim.

Podle mne, pokud dodrziz normy, nebo alespoň montazni zasady "predbezne opatrnosti" jiskreni v krabicce by melo skoncit nanejvyse vypalenou krabkou, vypinacem, zasuvkou.
Mam pocit ze ta ctvrtina  elektropozaru je z 98 procemt zpusobna dlouhodobou ignoranci uzivatele. (nekompetentnos ti monzaznika kombinovano  se slepotou vychoziho revizaka).
Podotykam ze mluvim o bytech, v prumyslu jiskrova ochrana vyznam ma a i bez "tvrde" normy se uz dnes pouziva.

Jan Franěk:
Citace: Honza Veselý  24.01.2020, 18:29

......,  v prumyslu jiskrova ochrana vyznam ma a i bez "tvrde" normy se uz dnes pouziva.

To mne zaujalo. Můžete být konkrétnější ? Prozatím jsem se s tím nesetkal.

Vlado Konrád:
Tiež by ma to zaujímalo . Jedinú ktorú poznám je oblúková ochrana vo vn rozvodniach ale princíp e určenie je úplne iný a s prietokom prúdu má pramálo spoločného.

Jiří_Hrubý:
Citace: Honza Veselý  24.01.2020, 18:29

Podotykam ze mluvim o bytech, v prumyslu jiskrova ochrana vyznam ma a i bez "tvrde" normy se uz dnes pouziva.

Vnímáte jemné niance mezi AFDD a Zenerovu bariérou? Domnívám se, že to motáte dohromady.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana