Čtvrtina všech požárů v domech a bytech souvisí s elektrickou energií

(1/12) > >>

Tým Elektrika:
    Čtvrtina všech požárů v domech a bytech souvisí s elektrickou energií. Téměř 25 procent všech požárů je způsobeno závadou u elektrických spotřebičů nebo elektrické instalace. A právě takovým požárům je možné zabránit instalací přístroje AFDD do elektrického rozvaděče. Ten nejen varuje, ale může zabránit vzniku požárů souvisejících s elektrickým proudem. Jiskření mezi dvěma nebo více vodiči ...
    Zdroj: zde...

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?

Milan Hudec:
25% - instalace TN-C, kde AFDD nelze použít.
Výsledek už by se nehodil do krámu, že?

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  16.01.2020, 23:30

25% - instalace TN-C, kde AFDD nelze použít.
Výsledek už by se nehodil do krámu, že?

Z určitého úhlu pohledu je to dobře, že AFDD  nefunguje v TN-C. Bylo by to totiž levnější řešení, než kompletní rekonstrukce. Ovšem takové levné řešení by možná zvládlo požární aspekt, ale určite ne ochranu před dotykem živé části.

Ovšem z jiného úhlu ubývá hliníku, ne mědi ...

Zdeněk Friedrich:
Tento odkaz na AFDD mi od EATON chodí už dlouhou dobu ob týden. PR článek jsem zachytil i
jako zprávu pro laiky na Seznamu, tentokrát od ABB.  (dance)
https://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a-trendy/clanek/nenapadna-elektricka-soucastka-muze-doma-usetrit-statisice-korun-40309828
Napřed jsem myslel, te to bude reklama na nějaký zázračný šetřič energie. :D

Radim Strycharski:
Ještě by to chtělo udělat rozdělení požárů v pevných instalacích TN-C a TN-S a potom ještě rozdělení požárů mezi pevnými a připojovanými instalacemi. Potom bychom si udělali přesnější obrázek o nákladech, které jsou spojeny s existencí AFDD a výnosech, které tyto přístroje přinášejí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana