Jak se dá srozumitelně vyložit ustanovení citované části ČSN?
Pavel Mužík_:
Citace: Radim Strycharski 09.01.2020, 14:44
Když mám daný pokyn, že mám od nějakého zdroje tahat nějaké vedení, tak by mě fakt zajímalo, jak se bezpochyby doberu k tomu, že ten zdroj vlastně není zdroj elektrické energie, ale něco úplně jiného. :-\
Máme jednoznačně dané názvosloví, co je to zdroj, skříň, rozvaděč, elektrorozvodn é jádro, krabice apod., tak nevím, podle čeho bych měl tyto termíny zaměňovat za slovo "zdroj". Pokud mi někdo doloží, že podle elektrotechnic kého slovníku může být zdrojem rozvaděč zapojený za zdrojem elektrické energie, rád svůj názor změním.
Obávám se, že naše názvosloví je od určité doby úplně v p.deli. Od té doby, kdy se v normách užívá termín "střední napětí" a další zhovadilosti bych na jednoznačnost českého názvosloví moc nespoléhal. Vznesl jsem v této věci dotaz, a bylo mi vysvětleno, že je to tím, že překlady z IEC a CENELC musí být doslovné. Takže "uvidíme se později"(see you later).
Milan Hudec:
Citace: Pavel Mužík_ 09.01.2020, 22:56
Obávám se, že naše názvosloví je od určité doby úplně v p.deli. Od té doby, kdy se v normách užívá termín "střední napětí" a další zhovadilosti bych na jednoznačnost českého názvosloví moc nespoléhal. Vznesl jsem v této věci dotaz, a bylo mi vysvětleno, že je to tím, že překlady z IEC a CENELC musí být doslovné. Takže "uvidíme se později"(see you later).
Takže pokud je norma přeložena takto, znamená to, že pátý vodič platí stát?
František Šohajda:
Citace
Smyčka se uzavírá v místě měření fáze na ochranný vodič. Samozřejmě se uzavírá přes napájecí trafo. Ale naměřená hodnota vždy prezentuje aktuální stav v místě měření.
Takhle měříte ve špitálech??
To samé píši i já!
Sám píšete že síť se uzavírá přes trafo a hned vedle píšete že síť začíná u PRIS !
Máte v tom chaos!
Miroš Jan:
Citace: František Šohajda 09.01.2020, 17:25
Protože smyčka se uzavírá u zdroje a ne u přípojkové skříně-ne?
Proto asi logicky od zdroje.
Františku, nějak to nechápu.
Uvedu příklad.
Budu provádět revizi pevné, stavební instalace v objektu onkologického pavilónu ve FN HK. Podle tebe, musím nejdříve jít do příslušné trafačky, abych si ověřil impedanční smyčku u trafa, a pak teprve pokračoval s revizí na té onkologii?
Tak takto to nedělám. Není to potřeba.
František Šohajda:
Citace: Miroš Jan 10.01.2020, 07:04
Františku, nějak to nechápu.
Uvedu příklad.
Budu provádět revizi pevné, stavební instalace v objektu onkologického pavilónu ve FN HK. Podle tebe, musím nejdříve jít do příslušné trafačky, abych si ověřil impedanční smyčku u trafa, a pak teprve pokračoval s revizí na té onkologii?
Tak takto to nedělám. Není to potřeba.
Honzo to si špatně rozumíme!!
I když měřím u poslední zásuvky (kdekoliv) tak měřím tu zásuvku!!
Ale měření probíhá přes trafo-smyčku!
Bavíme se síťi-pojmenování, ne o projektu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana