Jak se dá srozumitelně vyložit ustanovení citované části ČSN?

<< < (5/10) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Radim Strycharski  09.01.2020, 12:00

Jsou dvě možnosti:
1.
Řešená instalace má zdroj a tak od něj půjde TN-S.

2.
Řešená instalace nemá zdroj a tak nikdo neovlivní, jaká síť přichází zvenčí a musí se přijmout taková, jaká je.

Jjjj, pekne a jednoducho napísané  :)
Projektant musí začať kresliť prevádzku podľa 705 od nejakého zdroja, a to vlastne bude v projekte miesto kde začal kresliť. A z toho miesta musí začať kresliť TN-S.

František Šohajda:
Nechci se s nikým dohadovat !
Při diskuzi s pracovníkem ÚNMZ bylo jasně řečeno, že vždy má vycházet s označením od zdroje -tj.99% od trafa!....I kdyby jste napojovaji LED osvětlení 20 km daleko! (dance)

Rozmahel Vladimír:
Přečtěte si ustanovení normy, zejména pro co platí a čeho se týká požadavek dle čísla článku.
Platí pro obecně pro objekty. V každém objektu je zdrojem pojistková skřín, hlavní rozvaděč, atd...
Pokud se chceme bavit o zdroji zcela obecně, můžeme pak skončit někde na hřídeli nejbližšího synchronního generátoru nebo na střeše sousední FVE.

Radim Strycharski:
Citace: Rozmahel Vladimír  09.01.2020, 13:49

V každém objektu je zdrojem pojistková skřín, hlavní rozvaděč, atd...

Když mám daný pokyn, že mám od nějakého zdroje tahat nějaké vedení, tak by mě fakt zajímalo, jak se bezpochyby doberu k tomu, že ten zdroj vlastně není zdroj elektrické energie, ale něco úplně jiného.   :-\

Máme jednoznačně dané názvosloví, co je to zdroj, skříň, rozvaděč, elektrorozvodn é jádro, krabice apod.,  tak nevím, podle čeho bych měl tyto termíny zaměňovat za slovo "zdroj". Pokud mi někdo doloží, že podle elektrotechnic kého slovníku může být zdrojem rozvaděč zapojený za zdrojem elektrické energie, rád svůj názor změním.

František Šohajda:
Citace

Platí pro obecně pro objekty. V každém objektu je zdrojem pojistková skřín, hlavní rozvaděč, atd...

Když pak půjdu dělat revizi třeba na zemědělském objektu ,  tak budu měřit impedanci...
A kde ji budu měřit -od zdroje a ne od přípojkové skříně!! :o
Tak musím napsat od zdroje je měření..... 8)
Proto je síť od zdroje.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana