Jak se dá srozumitelně vyložit ustanovení citované části ČSN?

<< < (3/10) > >>

Pavel Horský:
Citace: František Šohajda  08.01.2020, 17:12

Normotvůrci vždy zdůrazňují, že označení sítě je vždy od zdroje (trafa) a pak je podle toho označována!
Pozn: Proto TN-S je jen ve výjimečných případech (u nás)!
99% sítě je TN-C a pak TN-C-S !

Zde záleží, odkud budu elektroinstala ci posuzovat, ne?
Když si vymezím posuzovanou instalaci např. od RH, který bude již za přívodem 5x10mm2, pak bych už mohl mluvit jen o TN-S. Není to logické?
Pokud pak budu posuzovat instalaci od zdroje, pak by to mělo být automaticky TN-C-S.

Vím, že se tyto věty nebudou líbit spoustě kolegů a rozpoutá se tu kvůli tomu určitě sáhodlouhá diskuse. A je mi to jedno. Je to můj názor a ten se kolikrát s výplody našich normotvůrců neshoduje.

Pavel Horský:
Citace: Rozmahel Vladimír  08.01.2020, 17:59

Nechce se mi letět do kanclu.
Podívej se na úvod na citovanou normu ...705 pro co platí... To je zásadní.
Středisko je s objekt vlastním trafem, normální TNC+ uzemnění PEN m.j. vždy u hlavních rozvaděčů... V praxi to znamená všude...

Jj, cca před hodinou jsem ji dočetl.
Platí pro.....viz příloha

Václav Třetí:
Jak vidím, jde o novostavbu prasečáku se základovým zemničem, to jsem z úvodního popisu nevydedukoval, tak to je jiná.

P.S.  Slovíčkaření s TN-C-S a TN-S také nemám rád.

Jiří_Hrubý:
Bude-li vně objektu ukončen kabel třeba v SS100, která se hodí (lépe když nebude potřeba, samozřejmě) i hasičům, lze tuto nazvat napájecím místem. Zároveň je docela fajn mít ji upravenou pro připojení dieselu, ale to se týká spíš drůbežáren kvůli větrání a kravínů kvůli dojení.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  08.01.2020, 17:54

"Od zdroje" tedy beru stávající rozvodnu.
Pokud se v prostorech prasečáku nesmí vyskytovat TN-C, tak ani v rozvaděči RH, který bude součástí technické místnosti objektu prasečáku.
Takže kabel 5x........ už z rozvodny.

Dokážu si představit jak přizemněním Penu v RH prasečáku narušíš plánované přírůstky vepříků, zvlášť pokud bude trafačka za opačným koncem vepřína.
I když maso z těchto trvale neklidných prasečích atletů by špatné být vlastně nemuselo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana