Proč motor motor původně se zapojením do D funguje pouze v Y?
Václav Třetí:
Pane kolego Mazači, z vinutí leze šest vodičů, šest jich je třeba zapojit od motoru také na přepínač Y/D. Na PE nezapomínám, ale z hlediska funkce není důležitý.
Ti elektrikáři, co to neumí a neví, kde to najít, nejsou elektrikáři. Když něco neumím a potřebuji to, tak se to naučím, protože dobrý elektrikář se vzdělává celý život.
Když řeším problém, tak mi to vrtá v hlavě při snídani i při večeři tak dlouho, dokud ho nevyřeším.
P.S. Y/D reverzace je zase otázka šesti drátů, jenom přepínač nebo stykačová sada je složitější.
Milan Hudec:
Nechme na hlavě, verifikovaný jsem, ale zapojit Swing 6+6 s využitím jen 1+1 mě dalo trochu zahulit..., klapky furt naopak.
Nakonec jsem zjistil žeABB má na vypínači špatně schema.
Miroslav Hlaváč:
Citace: Zdeněk Mazač 12.11.2019, 12:08
Ne 6 vodičů, ale 7 musí být ;D zapomínáte na PE vodič. A zapojit motor Y/D neumí zas tak moc elektrikářů. A pak třeba ještě s reverzací..... .to už bývá oříšek.
Ano bohužel jsou i takoví kteří zapojí rovnou do trojůhelníníku a pak se diví..
A k panu Václavu Třetímu: z hlediska funkce rostlináře to není důležité ale z hlediska bezpečnosti určitě ano....
Jiří_Hrubý:
Když ono u strojních zařízení není nic neobvyklého, že na svorkovnici motoru jde prostě jenom 6 drátů, protože pospojení je řešeno jinak, ale to se musí někdy vidět, opravovat takovou mašinu, ne jen trvat na tom jak je to "běžné" a honit si triko na něčem samozřejmém.
ACEOF ACES:
Citace: Soukupp 11.11.2019, 21:35
Izolační odpor byl měřen na revizním přístroji Kyoritsu KEW 6016 na napětí 500V. Ten motor s cirkulárkou a protahovačkou byl v jiné vesnici. Je připojen do zásuvky 32A/400V na novém rodinném domě. Prodlužovací přívod k motoru je asi 15 metrů dlouhý, gumový 5G4. Vyzkoušel jsem ho připojit do přepínače Y/D. Na hvězdu se rozběhne a při přepnutí do trojúhelníku ihned spadne jistič. Hlavní jistič před elektroměrem je B25/3. Také jsem chtěl vyzkoušet pro zásuvku C16/3, ale myslím si, že to nemá smysl a když dám D16/3 tak bude vypadávat hlavní jistič. Zs zásuvky 0,63 ohm. Motory nejsou moje silná stránka.
Já bych v tomto případě vyzkoušel ten jistič C16/3 pro zásuvku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana