Jaký byste doporučili průřez vodiče v závislosti na proudu?

<< < (14/27) > >>

Milan Hudec:
No chápu to tak, že pokud narazíš na "přetěžovanou" zásuvku, tak snížíš její jištění, budiž, nicméně ta se poté stane pro uživatele otravnou s ohledem na častější padání jističe.
Osobně bych spíše preferoval rozšíření počtu zásuvek, tak aby se teplo vznikající na jejich kontaktech rozložilo.

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  26.10.2019, 19:52

Osobně bych spíše preferoval rozšíření počtu zásuvek, tak aby se teplo vznikající na jejich kontaktech rozložilo.

To já bych zase preferoval přidání dalšího okruhu. Ale ne vždy to prostě lze udělat. Pokud vím neřešili jsme rekonstrukci, ale co se dá dělat když to předělat nejde. Přesněji jak ochránit stávající zásuvky před přetížením, nebo případně co udělat za opatření aby se to nestávalo.

Peter Lovacký:
Ešte by bolo dobré okolo preťažovania zásuviek zobrať do úvahy aj to, že pre vidlicu 16A budú najskôr platiť iné pravidlá jak pre zásuvku. A že teda vlastne preťažovanie zásuvky 16A nie je to isté jak preťažovanie vidlice 16A, kde preťažovanie vlastne ani nehrozí
A keďže si myslím že vidlica dovoľuje výrobcom dať za ňu záťaž max. 16A (3680W),  tak mi z toho vychádza, že dvojzásuvka 16A je potom logicky stavaná na max. 32A (7360W) :)

Jan Franěk:
Citace: PetoL  29.10.2019, 21:01

, , , , , , , ,  tak mi z toho vychádza, že dvojzásuvka 16A je potom logicky stavaná na max. 32A (7360W) :)

Už podruhé se nám snažíte namluvit tuhle ....nu, vydávanou za nějakou pochybnou logiku. Je to stejné jako že na autě mám pneumatiku na 160Km/h a protože mám 4ks, mohu jezdit 640km/h

Osobně dost pochybuji o tom, že jste elektrikář, když čtu některé vaše příspěvky.

Fuk Tomáš:
Honzo, klid, pán si asi obešel deset doktorů a od každého si nechal doporučit jednu zdravotní sklenku vína po večeři :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana