Jaký byste doporučili průřez vodiče v závislosti na proudu?
Peter Lovacký:
Citace: Jan Franěk 20.10.2019, 11:53
Pokud použiju u zásuvek 3x1.5mmmCYKY, jsem naopak povinen toto řešení ověřit měřením a výpočtem.
Presne tak,
Normálne uložená 1,5ka v bežných rozvodoch pre bývanie a v normálnych podmienkach bez problémov potiahne v jednom okruhu 4kW, a to pre domácnosť so správnym počtom okruhov stačí až až
Teda iba pre tých čo sa neboja počítať ;) Určite je jednoduché ísť podľa návodu z 332130, a myslím že aj preto domovej elektroinštalá cii inštalácii dneska rozumie každý murár ;)
Velký Bobeš:
Citace: Václav Třetí 19.10.2019, 21:52
To sice ano, ale neměl by se např. jistit jističem B16A.
:-[Důvod?
Velký Bobeš:
To je jen půlka pravdy (norm)
::)Co to je půlka pravdy, když jde o citaci z norem?
ACEOF ACES:
Běžně používané třífázové jističe jsou spojené jednofázové jističe, koeficient seskupení jističů je asi 0,9. V tomto případě odpovídá jištění třífázovým jističem 16A jištění:
Citace: ACEOF ACES 19.10.2019, 23:24
Třífázový jistič seskupení 0,9 x 16A = 14,4A při teplotě okolí 30°C.
Pavel Horský:
Pokud použiju u zásuvek 3x1.5mmmCYKY, jsem naopak povinen toto řešení ověřit měřením a výpočtem.
Neustále tu omíláme to, že výklad normy nemusíme dodržovat, pokud přijdeme s lepším řešením, než je normativně doporučené.
Tím, že nainstaluji kabel CYKY-J3x1,5mm2 na zásuvkový okruh nic nezlepším. Pak jsem přesvědčený o tom, že prostě 1,5mm2 nemá zásadně v tomto okruhu nic dělat. Bavím se o klasickém zásuvkovém okruhu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana