Jaký byste doporučili průřez vodiče v závislosti na proudu?
ACEOF ACES:
Citace: Pavel Kalenda 17.10.2019, 11:58
... 2 parametrově identické pístové kompresory: P1=2,2kW, P2=2,2kW, U=400V.
...
Jan Franěk:
Citace: Velký Bobeš 20.10.2019, 13:30
::)Co to je půlka pravdy, když jde o citaci z norem?
Vytržené z kontextu. (norm)
Celá pravda je to co jsem napsal. Tedy že pokud použiju normořešení 3x2.5mmm, tak nemusím nic řešit. Pokud jdu proti normě, mám s tím další práci a problémy.
Citace: Pavel Horský 20.10.2019, 14:49
Tím, že nainstaluji kabel CYKY-J3x1,5mm2 na zásuvkový okruh nic nezlepším. Pak jsem přesvědčený o tom, že prostě 1,5mm2 nemá zásadně v tomto okruhu nic dělat. Bavím se o klasickém zásuvkovém okruhu.
Samozřejmě. S tím plně souhlasím a celou dobu za to zde bojuji. Pokud to ošulím, tak si jen přidělávám problémy.
Velký Bobeš:
Citace: ACEOF ACES 20.10.2019, 14:25
Běžně používané třífázové jističe jsou spojené jednofázové jističe, koeficient seskupení jističů je asi 0,9.
:o Kde jste na to přišel? >:(
Milan Hudec:
Citace: PetoL 20.10.2019, 12:11
Presne tak,
Normálne uložená 1,5ka v bežných rozvodoch pre bývanie a v normálnych podmienkach bez problémov potiahne v jednom okruhu 4kW, a to pre domácnosť so správnym počtom okruhov stačí až až
Teda iba pre tých čo sa neboja počítať ;) Určite je jednoduché ísť podľa návodu z 332130, a myslím že aj preto domovej elektroinštalá cii inštalácii dneska rozumie každý murár ;)
Nesmysl.
Pokud si spočítáte oteplovací konstantu na koncích kabelu, tj.na vodičích, nevychází to.
Peter Lovacký:
Myslené v bežnej praxi pán Hudec pre samostatný CYKY3x1,5, uloženie C a istený 13A
Používateľ netuší že s cca 4kW reálne preťažuje istič na 17-18A, hlavne že mu drží. S tým podľa môjho predsa musí rátať každý výrobca.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana