Proč by měly být odstraněny závady na hromosvodu IHNED?

<< < (4/6) > >>

Pavel Horský:
Zde probírané slovíčkaření je pro mě celkem nezajímavé.
Do revize uvádím řešení odstranění závad a komu se to nelíbí, ať mi ........ políbí.

Co mi vadí, jsou RT, kteří píší naprosté hovadiny a jejich neznalost je nenavede k tomu, že je vše tak nějak špatně.
Přikládám scany z výchozí revizní zprávy, která se mi dostala včera do rukou.
Podotýkám, že autor se živí léta výhradně jako RT.
Reviduje průmyslové objekty a přitom nedokáže zrevidovat hromosvod na rodinném domku.
Není zde něco špatně?

Vít Rotrekl:
Hmm, bez analýzy rizika, bez výoičtu dostatečné vzdálenosti - je v rozporu z ČSN....
FeZn d8 do země - je v rozporu z ČSN....

Celkový výsledek?: Zařízení svým provedením neodpovídá platným ČSN. Tečka.

Žvak Petr:
Citace: Rozmahel Vladimír  17.10.2019, 17:59

RT by měl především uvést rozpor s příslušným článkem normy. Může dodat svůj názor nebo doporučení, ale nikomu nemůže nic nařizovat.

Když napíšete rozpor z ČSN 33...........č l.52.1.13 - myslíte, že to někdo pochopí?
Píšu třeba. Doplnit kryt svítidla, upevnit zásuvku.....a konkrétní místo. Dodat šrouby do krycího plechu atd...

Radim Strycharski:
Citace: Žvak Petr  23.10.2019, 19:39

Když napíšete rozpor z ČSN 33...........č l.52.1.13 - myslíte, že to někdo pochopí?
Píšu třeba. Doplnit kryt svítidla, upevnit zásuvku.....a konkrétní místo. Dodat šrouby do krycího plechu atd...

Pokud byly při revizi zjištěny závady, musí být v revizní zprávě uvedeno, s jakým ustanovením normy nebo jiného předpisu jsou v rozporu, popř. jaké je v důsledku závady riziko ohrožení bezpečnosti. Taková jsou pravidla a ta se mají dodržovat. Rozkazovací způsob nemá v revizní zprávě co dělat. Když se RT nebude dlouhodobě obtěžovat s vypisováním článků norem, nevyhnutelně časem sklouzne k tomu, že bude do závad psát hovadiny. To je prostě příroda.

Milan Hudec:
Nejhůře se přřazují články k případům, kdy je instalace záměrně uvedu asi bezpečná, ale i to boží hovado by to zvládlo "hezčeji".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana