Proč by měly být odstraněny závady na hromosvodu IHNED?
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský 17.10.2019, 12:38
Mirku, já se některým kolegům ani nedivím, že do zprávy vypisují za závadami i jejich řešení. Při rychlém úpadku kvality odborníků v oboru je tu čas, kdy je potřeba jim napovědět, neboť jejich myšlení kolikrát není na takové úrovni, aby zvolili to správné řešení. Já toto chápu.
Dokonce sám kolikrát řešení v revizní zprávě popisuji.
Myslím, že to ničemu neškodí a je to jen pro prospěch věci.
Myslím, že to není nic proti ničemu. Jen jsou to dvě zprávy.
Revizní zpráva = faktický popis stavu.
Řešení = co dál a jak.
Tedy dva doklady a dvě fakturace.
Skutečnost tradice není relevantní argument tak činit i nadále.
Revizní technik má jinou práci, než někoho učit jak to má vypadat.
Kamil Novák:
Citace: Rozmahel Vladimír 17.10.2019, 17:59
RT by měl především uvést rozpor s příslušným článkem normy. Může dodat svůj názor nebo doporučení, ale nikomu nemůže nic nařizovat.
Používat formulaci, že u hromosvodu je něco schopno bezpečného provozu je odvážné. U hromosvodu je lepší psát, vyhovuje - nevyhovuje ustanovení normy...
Přesně tak.
Stanovování termínů v RZ je relikt z minulosti, který dnes nelze o nic opřít.
Nechápu, proč mají někteří neustále potřebu pasovat se do role, která jim nepřísluší. (norm)
Kamil Novák:
Jeden by si myslel, že bláboly, uváděné dříve v RZ samovolně s časem vymizí a že noví RT se už nebudou pasovat do role písmáků.
Ale asi opak je pravdou. :-\
Dnes jsem se dočetl v jedné loňské RZ, od mladšího kolegy toto :
Jiří Schwarz:
Co je na tom tak špatně když napíšu něco ve smyslu že nebyla k dispozici kompletní dokumentace, takže se revizní zpráva vztahuje pouze na ty části elektroinstala ce, které bylo možné identifikovat podle dostupné dokumentace, prohlídkou a měřením a jsou popsány v RZ...?
František Šohajda:
Citace
Jeden by si myslel, že bláboly, uváděné dříve v RZ samovolně s časem vymizí a že noví RT se už nebudou pasovat do role písmáků.
Bláboly to nejsou, já to beru jako poučení majitele, který nezná normy a zákony!!
Poučením majitele zvýšíte i bezpečnost instalace ve smyslu pravidelné revize (kterou majitel nikdy nedělal a podobné)...Pokud revizi podepíše, je to na něm, zda si ji přečte nebo zůstane neznalý! (dance)
Lze to brát jako doporučení ke zvýšení bezpečnosti!!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana