Proč by měly být odstraněny závady na hromosvodu IHNED?

(1/6) > >>

Kamil Novák:
Dostala se mi k ruce revizní zpráva hromosvodu, kde je uvedeno, že když není k dispozici dokumentace ani předchozí revizní zpráva (což mimochodem není pravda),  tak že je zapotřebí odstranit uvedené závady IHNED.
Nejde mi o polemiku nad neurčitým pojmem "ihned",  ale mohl by mi někdo napovědět jestli mi něco uniklo nebo zda se kolega RT náhodou nezbláznil ?

Miroslav Minařík:
Napsal bych, že je to zajímavé, ale skutečnost, že se do obsahu revizní zprávy vepisují "operativní vzkazy" docela často, tak to překvapením není.
Z mého pohledu obsah revizní zprávy nemá obsahovat popis toho, co se má dělat dál. Revizní zpráva (stejně tak i lékařské vyšetření) obsahuje faktické sdělení stavu. Všechny zprávy pak vyhodnocuje někdo, kdo rozhodne co dál a jaký bude postup.

Asi nejvtipnější revizní zprávu jsem letmo viděl v rukách inspektora asi tímto zněním:
"Impedanční smyčka nevyhovuje. Navrhuji všechna telata okamžitě přesunout do JZD vedlejší obce a elektrikářům Horákovi a Smejkalovi zaplatit přečasy aby vše uvedli do správného stavu.
Konec revizní zprávy elektrického zařízení!

A co se týká toho IHNED ... pokud by tam napsal "DO PRVNÍ BOUŘKY" vyznělo by to víc jak nějaké ihned.
 (dance)

Pavel Horský:
Citace: Miroslav Minařík  17.10.2019, 11:58

Z mého pohledu obsah revizní zprávy nemá obsahovat popis toho, co se má dělat dál. Revizní zpráva (stejně tak i lékařské vyšetření) obsahuje faktické sdělení stavu. Všechny zprávy pak vyhodnocuje někdo, kdo rozhodne co dál a jaký bude postup.

Mirku, já se některým kolegům ani nedivím, že do zprávy vypisují za závadami i jejich řešení. Při rychlém úpadku kvality odborníků v oboru je tu čas, kdy je potřeba jim napovědět, neboť jejich myšlení kolikrát není na takové úrovni, aby zvolili to správné řešení. Já toto chápu.
Dokonce sám kolikrát řešení v revizní zprávě popisuji.

Myslím, že to ničemu neškodí a je to jen pro prospěch věci.

Jiří Schwarz:
Z normy ten požadavek nevyplývá, ale po nás to chce zaměstnavatel, abychom navrhli technické řešení co se závadou, jak ji odstranit.
Lepší než riskovat, že někdo v rámci odstranění závady dá zařízení nebo rozvod do ještě horšího stavu

A termín?
Pokud RT tlačí na to, aby to bylo řešeno "ihned",  je to pro něj lepší, než kdyby dal na opravu termín týden. Co kdyby se 5. den něco nepěkného přihodilo? A šikovný právník by to mohl prezentovat tak, že RT "slíbil, že to týden vydrží"

Pavel Horský:
Dodnes používám vzor revizních zpráv vytvořený kamarádem Jardou Kořínkem, který už bohužel není mezi námi. Byl to VELIKÝ odborník, kterého jsem si velice vážil a ctil jeho práci.
Vzor dávám přílohou. I on navrhoval způsob odstranění závady a věděl jistě proč.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana