Má řešení požadavek na přepěťovou ochranu u plného rozvaděče?
Jan P:
Rozvaděč je sice u vstupu v příčce (doprava/doleva není místo na další), nicméně z druhé strany je technická místnost. Přívod do rozvaděče je zespodu, tudíž by se dal, pokud to není v rozporu s normami, umístit nástěný rozvaděč na zeď v technické, těsně na přívod, ten do něho stáhnout, osadit potřebné prvky a jít zpět do původního rozvaděče (pár cm přes tu příčku). Mimo to by pak stačilo z nového cca. 50cm (přes zeď) a jsem přímo v krabici s uzemněním.
Máte k dispozici foto, jak to vypadá?
Vít Rotrekl:
Tak já budu jmenovat...
Uvažuju standartní domek, v LPL III, má vnější LPS (hromosvod).
Takže podle mě by měly stačit svodiče T1+T2 12,5kA na pól. A výhercem je DEHNShield
EDIT: Aha, jsem si při prvním přečtení blbě všimnul, že je místo jen 3MOD... Řešení které nabízí HH, je asi nejjednodušší a nejelegantnějš í. Pod/nad (podle toho odkud vede přívod) rozvaděč zasekejte, případně osaďte na omítku malej plasťáček jen pro svodiče.
Umístění do venkovního rozvaděče je k ničemu, protože svodiče mají být na rozhraní zón, takže byste musel, aby to bylo správně, osadit ještě jedny k domovnímu rozvaděči.
Milan Hudec:
[quote author=Vít Rotrekl
EDIT: Aha, jsem si při prvním přečtení blbě všimnul, že je místo jen 3MOD... Řešení které nabízí HH, je asi nejjednodušší a nejelegantnějš í. Pod/nad (podle toho odkud vede přívod) rozvaděč zasekejte, případně osaďte na omítku malej plasťáček jen pro svodiče.
[/quote]
TN C tj.3 M.
Pavel Horský:
Citace: Jan P 07.10.2019, 20:50
Rozvaděč je sice u vstupu v příčce (doprava/doleva není místo na další), nicméně z druhé strany je technická místnost. Přívod do rozvaděče je zespodu, tudíž by se dal, pokud to není v rozporu s normami, umístit nástěný rozvaděč na zeď v technické, těsně na přívod, ten do něho stáhnout, osadit potřebné prvky a jít zpět do původního rozvaděče (pár cm přes tu příčku). Mimo to by pak stačilo z nového cca. 50cm (přes zeď) a jsem přímo v krabici s uzemněním.
Výborné řešení.
Stejnou situaci jsem před rokem řešil se zákazníkem, kterému totálně dokopal rozvaděč jeden "elektrikář" ze Žatce. Bylo to nejelegantnějš í řešení.
František Šohajda:
Citace
Mám domovní rozvaděč (48M), kde není volné místo na přepěťovou ochranu (počítám šířku min. 4-8modulů?)
Historicky to elektrikář podcenil a místo je tam nejvíce na 3 moduly vedle sebe, další 3 po 1M.
S podobnými malými rozvaděči se potkávám v nových RD často. Většinou to tak malé montují elektrikáři, kteří jedou "po staru"....Pak tam není místo pro nic!
Nedávno jsem počítal velikost rozvaděče pro nový dům známému, klasický nic moc velký a rozvaděč tam dal 120M a je jak se říká "akorát" ! (dance)
Přepěťovky potřebují i určité místo a rozložení v rozvaděči.
Ta cena velký-malý není až tak velká a estetická hodnota je vysoká!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana