Jakou normou obhájit nepoužití jediného centrálního chrániče?

<< < (6/8) > >>

Pavel Horský:
Je např. EATON nebo HAGER průměrné kvality? Neřekl bych a s 2ks kombíků se do 3000,-Kč vejdu.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  21.08.2019, 07:38

Je např. EATON nebo HAGER průměrné kvality? Neřekl bych a s 2ks kombíků se do 3000,-Kč vejdu.

Nejde o výši částky........ ...,  ale o úvahu která ze tří možností nabízí nejvyšší bezpečnost a to v globální formě.

Pavel Horský:
Pokud nebudou "klasicky" pravidelně zkoušeny, pak bych v této situaci považoval za TOP použití 2ks samostatných kombíků. Stále se tu hovoří o "zamrzlém" chrániči, jehož zamrznutí vznikne díky absenci jeho pravidelného testování.
Díky revizím mi prošlo pod rukama spousty proudových chráničů a snad nikdy jsem se nesetkal s tím, že bych naměřil nějaké významné hodnoty, které by měli za následek špatné vypnutí.

Výhody a nevýhody Tvých tří bodů se dají opravdu sáhodlouze rozepsat. Na to ale není tolik času. Vrátil jsem se z dovči a nevím, kam dříve skočit.

Peter Munka:
Nie je problem rovnakeho druhu aj trojfazovy hlavny istic ? Preco by mal skrat L-N / L - PE na jednej faze ovplyvnit ostatne okruhy na zvysnych fazach ?
Tri jednofazove istice tesne vedla seba by cisto z hladiska zachovania osvetlenia boli lepsie. Comu by to odporovalo ? Vypnuty stav pri oprave by sa dal jednoducho dosiahnut prevlecenim drotika cez vsetky tri istice + vystrazna tabulka. Uvaha je nezmyselna a teoreticka, ale preco nie ?

Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec  21.08.2019, 07:25

Jak byste se kdo rozhodl?
V zásadě obdobný objekt o "několika málo zásuvkách a světlech, 1f 16A přívod.
Za chrániče "mám utratit" 3000-
1.dva kombíky průměrné kvality, jeden sv.druhý zás.
2.jeden chránič vyšší řady pro vše
3.dva chrániče průměrné kvality v serii pro vše

Počítejme s klasickým stavem, že nebudou pravidelně zkoušeny.

2
Šunt ostane šuntom tak s ističom jak aj tri za sebou v sérii. A bez testovania bude šunt ešte  aj skôr zmagnetizovaný .
A ak aj budú dva za sebou, tak pri pomaly narastajúcich únikoch aj tak vypne ten citlivejší a ten druhy stuhne ešte viac.
Tak to vidím. :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana