Může být být hodnota izolačního stavu elektroinstalace >999MΩ?
Miroš Jan:
Citace: slower 17.08.2019, 09:20
Dle normy měřím instalaci do 500V zkušebním napětím 500V, výsledek izolačního odporu by měl být nejméně 1MΩ.
Všechny spotřebiče, které měli pohyblivý přívod (přes zásuvku) jsem odpojil ze zásuvky. Můj byt 5 let po rekonstrukci. Některé okruhy ještě v TN-C. Ostatní v TN-C-S přes chránič.
Mám multifunkční přístroj a izolační stav jsem měřil v rozvaděči. Naměřil jsem na 1 okruhu odpor >999MΩ. Vlastně všechny okruhy mají stejný izolační stav.
Může být tak velký izolační odpor nebo jsem špatně měřil?
Jednu sondu jsem dal na PE můstek a druhou na jistič (šroubek pro L daného kruhu).
Potom jsem měřil mezi PE můstkem a N můstkem.
Takže jsem měřil všechny pracovní vodiče proti PE vodičům.
Je můj výsledek správný?
Ano i ne.
Jednak neznám MP, popiš přesný typ.
Druhak, jak jsi poznal, že ta svorkovnice, s připojeným vodičem MP, je PE?
Tomas M.:
Citace: Martin Novák 17.08.2019, 09:33
Mezi PE mustkem a N mustkem rozhodne nekonecny odpor byt nesmi. Takze neco je s vasim merenim urcite spatne
Když je N můstek přiveden z chrániče a ten shozený ?
Milan Hudec:
Beru zpět, to je tak hnusný, že se měřák lekne a uteče za roh (zle) (zle) (zle)
Peter Munka:
Ta cokolada v strede dole spajajuca PE / PEN v medi (odhadom 1.5) a nejaky asi stary hlinik, to nema chybu ... Zase v porovnani s beznym bytovym hnojom este celkom dobre, ziadne cinske isticie, dokonca naznak oznacenia okruhov. Dokonca aj chranic.
Peter Lovacký:
Keď vidím takú hodnotu som furt spokojný, a keď sa mi opakuje často tak si spojím hroty či mi to vôbec ešte meria ;D
Sranda začína pri hodnotách dačo nad 1mega. Vtedy viem, že síce dobrá hodnota do správy ale nedobrá pre zdravý rozum. Také nízke hodnoty má málokedy na tričku len samotný kábel, tam už treba špekulovať čo je za tým (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana