Je nutné zahradní sloupková svítidla uzemnit jako stožáry VO?

<< < (5/7) > >>

František Janeček:
Citace: Jiří Schwarz  06.08.2019, 16:14

A když to budou svítidla s nějakými "moderními" zdroji, N vodič se bude divit co to po něm poteče...
Ono není úplně ideální řešení mít světla na různých fázích se společným N a PE vodičem...
Navíc takové zapojení při použití chrániče musí využít 3f (4 pólový) chránič...

Bavíme se o konkretních svítidlech uvedených tazatelem.Jste tedy přesvědčen že 20 ks těchto svítidel rozdělených do tří fází přetíží vodič N o průřezu 6mm2?Pak se budu skutečně divit. :D :D :D

kbulda:
Citace: wamper  06.08.2019, 08:36

Svítidla mají jen jednu průchodku a bude je nutné připojovat přes T-spojky nebo rozvodné krabice.
U proudového chrániče je obava z toho, aby nevybavoval kvůli unikajícím proudům.

Já bych se bál spíše těch 19 ti T spojek v zemi.

Jiří Schwarz:
Citace: kbulda  06.08.2019, 19:56

To je na "vyhodnocení rizik"...
- je lepší ty kabely mít vytažené nad úroveň země a tam to ve sloupku mít pod vlastním svítidlem napojené a riskovat, že když to urazí nějaký vandal (nebo nešika),  může vzniknout nebezpečný stav jak u toho poškozeného sloupku, tak na zbytku okruhu
- nebo je lepší dát nějakou dobrou spojku (špatná možnost není gelová) a nahoru mít vytažené jen vývody pro konkrétní světlo na konkrétním sloupku

Václav Třetí:
Situace je stále stejná, dávat rady po telefonu nebo internetu je ošemetná věc.

Já jsem tedy neuvažoval použití třífázového přívodu pro svítidla o celkovém příkonu zhruba 200W na jednom okruhu už jenom proto, že tazatel hovoří o tom, že nemá dost místa v rozvaděči.

Desetkrát třífázový jistič, třífázový chránič a třífázový stykač a bude to rozvaděč jak na VO pro celé město.

Přitom příkon bude 2kW. Původní příkon byl téměř desetkrát větší, jištění bylo B16A, jak vycházely impedance jednotlivých větví? Snížení jištění na B10A by mělo situaci zlepšit a pokud se použijí T-spojky, bylo by možné případně zdvojit vodič PE některou z nepoužitých žil kabelu.

Jan Bocek:
Citace: kbulda  06.08.2019, 19:56

Má tam 10 okruhů, tak spojek bude méně.....nejlé pe žádné.

P.S. Dobrá domácí úloha, jak to vyprojektovat nejlépe a poslat do výběrového řízeníí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana