Je ochrana vývodu základového zemniče smršťovací bužírkou dostatečná?

<< < (3/5) > >>

Peter Lovacký:
Čo som zatiaľ v mojom okolí videl bežné stavby tak majú od základového zemniča betónové základy vždy vytiahnuté liatym betónom až nad zem aspoň 60cm. Vo vyvedení pásoviny v tomto betóne do svorky ktorá bude niekde hneď nad ním myslím problém nebude.
Zvody sú iná vec, to hej, tam to nová norma striktne nerieši, ja som sa chcel vyjadriť k otázke ochrany vývodu zo základového zemniča.

Pavel Horský:
Ze je nádherné video pro inspiraci, jak správně provést zemnič i s vývody.  https://www.youtube.com/watch?v=QU3W9-FtW_U

Jan P:
Napsal jsem tento dotaz z důvodu, kdy jsem se náhodou připletl k hádce mezi vlastníkem stavby, partou docela arogantních zedníků nebo co to bylo a dozorem.
Majitel budoucího domu argumentoval tím, že tam měl být nerez komplet kvůli něčemu v zemi, zedníci tvrdili, že takhle je to lepší a více ochraněné, dozor tam nejdříve stál jak kůl v plotě a pak argumentoval, že lepidlo z té smršťovačky narušuje zinek na kulatině, ale i případný nerez. Docela sranda pro diváka - jednu dobu to dokonce vypadalo, že si skočí do úsměvu.
Na první pohled to ale nevypadalo špatně - neřeším technickou stránku.

Jiří Schwarz:
Já jsem se připletl k hádce, kdy ze základové desky trčely pásky tak, aby pokračovaly do zdi, kde měla být krabice se svorkou a pokračování jako skrytý svod.
A ta parta, co měla dělat na desku penetraci a izolaci se dost vztekala, že to k té izolaci na pásku správně "nepřilepí",  že by tam mohla vzniknout cestička pro vzlínání vody...

Určitě je lepší se na začátku domluvit, než na konci pohádat, případně poprat

Milan Hudec:
Pokud vezmu v potaz připomínky kolegů +fakt řekněme 40m pásku v betonu coby jednoho prostředí a metru ve zdivu coby prostředí silně odlišného + dilatace na úrovni přechodu=velice nevhodné řešení (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana