Jak bezpečne PC na půdu?

<< < (3/5) > >>

Josef Čermák:
Klavesnici, mys - neresim - mam bezdrat
Monitor - nechci, ten bude u pc, chci jen vyvest TV-out

Proc ne v pokoji - hluk - vodni chlazeni vec ktere neverim, kdybych chtel nehlucny pocitac koupim via-epia.

Jak rikam, moznost je umistit do komory - ale pak by jsem resil ten problem s delkou kabelů

ten composite video jste daval jaky kabel - koax 75ohm?

spise by se mi prave hodili ty rady jak dat bezici pc na pudu - zda ho trrebas nedat do ip krabice (kovove a samozdrejme s vetranim) ci tak neco ... COKOLIV co to zabezpeci ;)

Zdenek Hejčl:
To by šlo : oceloplechová rozvodnice 600*400*1000mmm a dát to do ní kompletně i s monitorem to se krásně vejde . Cena tak asi 4500.- ;)
 Přidat větrací mřížky s ventilátory a topeni s hlídáním teploty v nastavených mezích.
Případně pro léto klimošku....

Daniel Veceřa:
Kompozit video = nf signál = stíněný kabel, nikoli koaxiální. Nejčastější s cinch koncovkami, je obsažen i v scart zapojení.

Martin Novák:
S videosignalem problem neni. Ja taham z pracovny do obyvaku k televizi kompozit, S-VHS a stereo audio cca 15 metru trojici obycejnych stinenych NF dvoulinek bez viditelne ztraty kvality. Jedine co jsem musel resit byla zemnici smycka kvuli ktere to na mne skarede vrcelo. Nastesti pomohlo galvanicky oddelit zemneni antenniho svodu impedancnim transformatore m 1:1 na dvoujadrovem feritu.

Miroslav Kučera2:
Ze zkušeností mohu říci, že umístit pc na půdu je totéž, co jeho vyhození. Dělal jsem 12 let správce sítě a zároveň kolegům technickou podporu průmyslu. Po všech zkouškách v dobách minulých, a že jich bylo, je jisté, že se pc v létě, kdy na půdě je 40 stupňů a více, určitě usmaží. Chlazení procesoru a čipové sady je stavěné na pokojové prostředí. navíc ani disku to nesvědčí, nemluvě o prachu co se natáhne dovnitř. Zkoušeli jsme plechové bedny bez větrání i s ventilátory, bezprašné větrání rittal ( výměník vzduchu ) a stabilita systému nebyla dobrá. Nezachrání to ani "průmyslový" case do 19" racku, ten má navíc jen rámeček s otvory na přišroubování a filtry před ventilátory ( a trochu jiné vnitřní uspořádání ).
Jediným řešením je uzavřený a klimatizovaný prostůrek ( jestli místnost nebo plechový box je jedno ). Nejlevnější dvoudílná  klimačka je za cca 12 tisíc, pecko chce postavit pokud možno jenom s pasivními chladiči a raději hluboce podtaktovat procesor ( pak hřeje opravdu málo ),  disk opatřit pasivních chlazením.....
Takže se vším všudy jste v tom asi za 50 papouchů, máte nevýkonný počítač s poruchovou neznačkovou klimačkou, ale tichou ložnici.
Lepší by bylo pořídit nějaký barebone systém, nejsou tak hlučné a na půdu opravdu zapomenout.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana