Jak bezpečne PC na půdu?
Josef Čermák:
(poklona)
rád by jsem si dal PC na půdu a do obytné části vyvedl jen kabely na zvuk a ovladani.
Jak bezpečně PC umístit aby v případě problému žádné nebyly?
Jedná se o rodinný domek a půda je klasická dřevěná.
Zásuvka na půdu vyvedena.
Důvod umístění - počítač musí stále běžet - ukláda fotky.
.
Bejk:
A včem chceš poradit? Čím to přikrejt? Nebo jak to zamknout? Nebo čím ho vytápět v mrazech? Ono je docela fuk co bude to písíčko dělat.
Josef Čermák:
no poradit, s behem pocitacu ohledne zkusenosti problem neni.
mne jde spise o elektro bezpecnost. jako jestli to nemam dat trebas nejak do kovove bedny, zda to pc neni lepsi dat pres vlastni jistic (i kdyz je mi fuk jestli vypadne nejakej hlavnejsi nez jen jeden - je li tato domnenka vadna opravte mne) .
respektive mi jde o to ze v pc je zdroj a do toho jde 230V ... tedy nejaka nebezpeci pozaru ci tak neco existují.
napada mne napriklad umistit pc na takovy ten " kovovy žebřik" ( bohuzel nevim jak se to jmenuje o:-) ) ze by to nemelo kontakt se drevem na pude.
COKOLIV poradit. Urcite ho tam nemuzu jen tak postavit zapojit a nechat jet 24hod/7dni v tydnu bez nejakeho zajisteni
Jaroslav Matějka:
NEDOPORUČUJI PC UMÍSTIT DO PROSTORU PŮDY - PC do tohoto prostředí nejsou vyráběny.
a) bude se na něj prášit
b) rozdíly teplot nepůsobí na "střeva" pc ani trochu dobře
c) prach - může způsobit vznícení
d) v létě jsou na půdě vysoké teploty - toto může způsobit přehřívání a následné vznícení součástek.
Podle mě kdyby jste zapátral (toto je spíš otázka na PC odborníka) tak PC jsou určeny do "nějakých" teplotních rozsahů!!
Našeptávač:
Existují počítače pro průmyslové použití, ale to by jste asi nezaplatil. Nicméně existuje i takzvaný rack, to je plechová bedna, která má ve dveřích sklo. Pouziva se to v pocitacovych sitich. Nektere jsou i natolik chytre, ze si dokazi pritopit, nebo naopak vyvetrat. Nicmene je treba pamatovat na nezahoris a nezabijes.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana