Existují třífázové spínací časové hodiny?
Martin Novák:
Citace: Lukáš Rotrekl 23.06.2019, 21:10
Tak zde máte v příloze opět vyvedení z omylu.
Vrele diky za tip kolego, tohle jsem opravdu neznal...
Martin Procházka, Slaný:
Jak již bylo řečeno - násilně kompresor vypínat je nesmysl, už jen kvůli např. minimální době chodu pro mazání.
Máte poměrně sofistikovanou mašinu - měla by stačit správně nastavit ta řídící jednotka. Co jsem lehce prolétl návod, tak tam máte možnost nastavení jak tlakového pásma, kde se má kompresor pohybovat, tak minimálního času stopu atd. ;)
Tedy za mě je to pouze výmluva dodavatele technologie - samozřejmě je to pro něj byznys. Pokud ta řídící jednotka není chráněna heslem (což je bohužel nepravděpodobn é), tak sem můžete napsat parametry a třeba vás postrčíme správným směrem. :)
Lukáš Rotrekl:
Citace: Tomáš L 24.06.2019, 11:30
za obrázek Lukáš Rotrekl. Tzn. třífázové spínací hodiny existují. Mooooc , předám elektrikářovi.
Co se týče výměny tlakového spínače na kompresoru, tak to dle dodavatele není možné. Věřte mi, že jsem se snažil to řešit na straně kompresoru MARK RMA11/13IVR, ale "oficiální" možnosti jsem vyčerpal. Neumím posoudit jak moc je to "pravda" a nebo jak moc se to dodavateli hodí....
Tak zrovna pro tento případ bych je ale nepoužíval. Nečekám, že kontakty 25A v AC-1 snesou 10kW kompresor, když už vynechám rady k přenastavení pracovního tlakového pásma kompresoru, které bude určitě vhodnější.
Martin Kurka:
Ještě jsem se nesetkal s kompresorem této třídy (s frekvenčím měničem a elektronickým řídícím systémem), který by neměl v ovládacím menu týdenní programovací hodiny, na kterých se dá nastavit jak doba chodu a vypnutí, ale i různé tlakové pásmo pro různé části každého dne.
Tato část menu je ryze uživatelská, pokud je chráněna heslem, tak jen uživatelským, volitelným. Většinou bývá chráněna pouze přístupem do aktivace tlačítek, tedy nějakým dvoj či trojstiskem.
Nějaké týdenní spínačky nemohou nahradit takové programování tlakového pásma.
Začněte od Adama, pročtěte si návod k obsluze.
Potřebujete-li např vzduch 6-8 bar, a máte vyzkoušeno, že nabouchaný vzdušník na 8 bar klesne při vaší spotřebě za 2 hodiny, naprogramujete tlakové pásmo 8,0 až 8,2- bar na nezbytných např 30minut chodu a na následnou 1,5 hodinu tlakové pásmo 6,0-6,2bar.
Také si nastavíte v druhé úrovni menu dobu usínání kompresoru třeba 10 minut.
V normálním cyklu kompresor nabuší vzdušník na 8 bar, pak po 10 minutách usne na 1,5hodiny.
Pokud bude spotřeba vzduchu vyšší probudí se kompresor před plánovaným náběhem na 8 bar. Poběží nejprve na chvíli na udržovacích 6 bar a neomezíte si výrobu. Což u kompresoru napájeného jen přes spínačky bude problém a budete muset ručně spínačky nahazovat, nebo přepojovat vidlice.
Prostě co na zařízení není, se nemůže porouchat a kvalifikovaná obsluha je vždy levnější než nekvalifikovan ý zásah.
Může se totiž stár, že bezhlavé vypnutí kompresoru v plném tlakování spínačkami se nedochladí ani měnič, ani olej ve šneku a zničíte si měnič nebo blok, protože chladicí ventilátor neprovede předepsaný doběh na dochlazení stroje.
Kdyby čirou náhodou tento kompresor týdenní programování neměl, zcela určitě bude mít dvě svorky, jejichž zkratováním se zapne předprogramova né druhé tlakové pásmo. Pak vám budou stačit běžné laciné týdenní spínačky s izolovaným kontaktem, který vydrží 10mA.
A i kdyby tento stroj byl takový magor, že by ani dálkový pokles neměl, zcela jistě bude mít dvě svorky, jejichž sepnutím se provede dálkový start kompresoru . Normálně mezi těmito svorkami bývá drátová klema (nesplést se svorkami pro externí tlakové čidlo).
Zkrátka čtěte manuál. Já jej k tomuto komproseru nemohu na Internetu najít, jestli jej někdo máte, pověste jej sem.
Jan Franěk:
Citace: Tomáš L 24.06.2019, 11:30
Tzn. třífázové spínací hodiny existují. Mooooc , předám elektrikářovi.
Stále nedokáži pochopit, proč jsou dle vás nutné 3f spínací hodiny. Jednak jde o velmi málo využívané zboží, které se bude jen těžko shánět a případná výměna kvůli závadě, bude tedy znamenat dlouhé odstavení, což by byl jistě pro vaši firmu velký problém. Bez problémů v každém elektroobchodě ale koupíte spínací hodiny s kontaktem, kterým můžete spínat silový stykač. Bude to snadné a na budoucí opravy bezproblémové řešení.
Citace: Martin Kurka 27.06.2019, 13:48
Ještě jsem se nesetkal s kompresorem této třídy (s frekvenčím měničem a elektronickým řídícím systémem), který by neměl v ovládacím menu týdenní programovací hodiny, na kterých se dá nastavit jak doba chodu a vypnutí, ale i různé tlakové pásmo pro různé části každého dne.
.............. .............. .......
Tedy to podle tebe vypadá jen na chybu obsluhy, která to neumí nastavit? :-\ :-\ :-\ Vypadá to že tento kompresor má všechny potřbné vymoženosti aby fungoval dle potřeby a přitom velmi efetivně? Proč to kurvit tedy hodinkama? Nebylo lepší to opravit?
TO jsou otázky na tazatele ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana