Uzemnit sloupek (s elektronikou) plotu k zemi domu ano, či ne?
Jan Hájek:
Tak to na jedné straně připojit přes bleskojistku.
Jan Franěk:
Citace: Jan Hájek 10.06.2019, 12:54
Tak to na jedné straně připojit přes bleskojistku.
OK, to už považuji za TOP řešení (dance)
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk 10.06.2019, 12:23
nesouhlasím s připojením stínění na obou koncích. Považuji to osobně za špatné řešení, kdy mi po stínění mohou "lézt" vyrovnávací proudy,
Honzo, ale tady v tomto případě psal HH o tom, že je třeba tak jako tak propojit plot s uzemněním domu, takže většina vyrovnávacích proudů poteče tamtudy (v poměru průřezů). A nejedná se tu o nějaké milivolty brumu v HiFi. Já bych to stínění připojil natvrdo na obou koncích.
Jan Franěk:
Citace: Fuk Tomáš 10.06.2019, 13:17
Honzo, ale tady v tomto případě psal HH o tom, že je třeba tak jako tak propojit plot s uzemněním domu, takže většina vyrovnávacích proudů poteče tamtudy (v poměru průřezů). A nejedná se tu o nějaké milivolty brumu v HiFi. Já bych to stínění připojil natvrdo na obou koncích.
Ne že bych nesouhlasil, ale zkušenosti z praxe mě varují před takovým řešením. Alespoń co se týká některých systémů a jejich rušení, nebo odcházení do křemíkového nebe.
Nicméně zde to "napadám" především proto, že nevěřím "dokonalému" propojení plotu s domem, když je plot už hotový. každá dodatečná úprava bude opruz a technický problém. O plném propojení bych by ochoten uvažovat v případě, kdy by se to dělalo od začátku s tímto záměrem a pečlivě by se hlídala kvalita prováděných prací. Zde bych uvěřil že rozdíl mezi těmito zeměmi bude skoro nulový.
Ale je to jen můj názor, třeba s tím mají další kolegové jinou zkušenost. budu rád pokud se o ni zde podělí.
Jakub Drbohlav:
Citace: Jan Franěk 10.06.2019, 14:18
Ne že bych nesouhlasil, ale zkušenosti z praxe mě varují před takovým řešením.
Viděl jsem i switch, ve kterém se roztekl RJ45 konektor. Vedení cca 90m, stará průmyslová hala, stínění zapojené na obou koncich, vyrovnávací proudy, ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana