Uzemnit sloupek (s elektronikou) plotu k zemi domu ano, či ne?
Karloss:
On ten sloupek má sím o sobě celkem dobrou zem. Opravdu rozdíl oproti zemi domu je mizivý.
Což je taky důvod problému. V domě byly potenciály vyrovnány, ale zde byla v tu chvíli cesta k jinému potenciálu.... .
A ohledně statistiky je pravda, že se na to nedá spolehnout, proto to také řeším. V tom mém posledním příspěvku jsem to špatně formuloval....
Pokud opravdu dojde k dalšímu zásahu, tak dám vědět výsledek.....
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk 10.06.2019, 14:18
Nicméně zde to "napadám" především proto, že nevěřím "dokonalému" propojení plotu s domem, když je plot už hotový.
No máš rozhodně pravdu v tom, že při tom řešení - jeden konec stínění natvrdo, druhý konec přes bleskojistku - je to odolnější proti náhodným poruchám typu zdegradovaný kontakt atp.
Milan Hudec:
Připojení na obou koncích - vždy to dělá nějakou neplechu s přenosem dat, takže za mne určitě ne.
Pripojení na jednom konci - od jisté vzdálenosti x okolní úrovně rušení se na nezapojeném konci objevuje stojaté vlnění (teorie o jeho parametrech přenechám povolanějším ) a opět nastupuje rušení.
Připojení uprostřed s nejkratší cestou k zemi - pokud to uložení dovolí, je to za mne již hodně dobré...kolego vé možná rozeberou nedostatky...
Ovšem propojení obou uzemnění pomocí nerezové trubky, která bude ve své délce zároveň zemničem a kabel bude uložen v této - asi top co znám.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana