Uzemnit sloupek (s elektronikou) plotu k zemi domu ano, či ne?
Miroslav Minařík:
Citace: Jan Hájek 10.06.2019, 09:14
Ještě bych ten propoj provedl ve stíněném provedení a na obou koncích uzemnil.
Plot je kovový a tak slouží jako velká smyčka na kterou se indukuje vše, co se kolem šustne.
Tak to mne také kdysi napadlo. Představoval jsem si, že bych rozsel různé senzory po plotě a sbíral pro EZS aktuální stav. Ale pak mne napadlo, že takkový plot musísí být senzorem sám o sobě a sbíral by kde co.
Karloss:
(poklona) za Vaše názory. Provedu to podle bodu 3.
Jak píše pan Rotrekl je nepravděpodobn é, že by do domu bouchlo znovu. Prostě díra po granátu je dobrý úkryt. Ale na druhou stranu můj jímač se tváří velmi drze až vyzývavě. Okolní domy nejsou úplně blízko a jsou to převážně starší stavby bez hromosvodu a ještě je převyšuji. Geografie hřeben kopce, sever řeka, jih řeka, západ soutok těchto řek..... Trochu se tedy bojím, že budu někomu jinému plnit statistiku úderů....
Fuk Tomáš:
Citace: Karloss 10.06.2019, 09:56
je nepravděpodobn é, že by do domu bouchlo znovu
Hluboký omyl, takhle statistika nefunguje.
A díra po granátu není dobrý příměr - správně je díra po posledním granátu. Při výstřelu se totiž dělo pohne, takže příští granát dopadne jinam. Takový mechanismus ovšem u blesků není, a i kdyby byl, platilo by to jen pro příští jeden blesk.
Václav Třetí:
Znám místa, kde bouchlo opakovaně i třikrát za posledních 10 až 15 let v rozmezí několika metrů až desítek metrů! Bouřková aktivita se v posledních létech zvyšuje.
Jan Franěk:
Citace: Jan Hájek 10.06.2019, 09:14
Ještě bych ten propoj provedl ve stíněném provedení a na obou koncích uzemnil.
Plot je kovový a tak slouží jako velká smyčka na kterou se indukuje vše, co se kolem šustne.
Byť si názorů HH vážím, nesouhlasím s připojením stínění na obou koncích. Považuji to osobně za špatné řešení, kdy mi po stínění mohou "lézt" vyrovnávací proudy, které mohou způsobovat problémy, v některých případech i nefunkčnost, nebo zničení zařízení. Toto bych možná bral jen případech kdyby celý plot byl na jednom potenciálu se zemněním a PE v domě, což se jen těžko provádí dodatečně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana