Je zapojení stykače blokování bojleru, který je stále pod napětím správné?
František Janeček:
Nejlépe to zapojit podle připojovacích podmínek.Pokud máte zapojení jak jste nakreslil, máte neměřenou fázi dotaženu až na cívku stykače v domě. :)
Rozvodak:
Citace: Jan P 28.05.2019, 19:01
Hlavní jistič před elektroměrem shozený, stykač stále vrní.
Dvoutarif je tam 2roky i s novým el. rozvaděčem. Byl jsem u toho, když přijel technik montovat elektroměr a hdo, koukal do toho velmi dlouho, všechno měřil a nic neřekl ...
Každopádně nechám to opravit. Předpokládám, že stačí pouze odpojit vodič z 2A jističe, který jde na stykač a fázi pro stykač vzít z domovního rozvaděče, nejlépe přes jistič.
Pouze pro info - dá se o tomhle mluvit jako o černém odběru?
Inu dá se počítat i s tím, že jednou na vás někdo zaklepe a bude chtít vidět vaší instalací. Protože takhle se to určitě nemělo zapojovat v době vzniku..
Citace: František Janeček 28.05.2019, 19:17
Nejlépe to zapojit podle připojovacích podmínek.Pokud máte zapojení jak jste nakreslil, máte neměřenou fázi dotaženu až na cívku stykače v domě. :)
Já bych radši použil PP E-onu 8)
František Janeček:
Asi bude nejlépe použít připojovací podmínky podle distributora v místě. 8)
Jan P:
Patříme pod eon, prohlížel jsem jejich schémata v připojovacích podmínkách a jediný, co máme špatně, je vytažení fáze z jističe hdo. Tudíž z jističe odpojit a zapojit v domovním rozvaděči přes jistič.
Otázkou je - mohu to provést jako zákazník sám nebo musím mít eonem schváleného elektrikáře? Můj elektrikář je nemocný a jen tam to lepší nebude, místní mne odmítnul.
Rozvodak:
Citace: Jan P 28.05.2019, 20:21
Patříme pod eon, prohlížel jsem jejich schémata v připojovacích podmínkách a jediný, co máme špatně, je vytažení fáze z jističe hdo. Tudíž z jističe odpojit a zapojit v domovním rozvaděči přes jistič.
Otázkou je - mohu to provést jako zákazník sám nebo musím mít eonem schváleného elektrikáře? Můj elektrikář je nemocný a jen tam to lepší nebude, místní mne odmítnul.
Pokud nemáte elektrotechnic ké vzdělání, nemáte co přepojovat a už vůbec né lézt pod plomby. To je mimo jiné jedna z podmínek, kterou má distributor, než vám povolí odplombování.
Nevím co má váš elektrikář za nemoc, ale tohle by měl mít za chvilku opravené. Místní vás odmítl? Asi s tím nechce mít nic společného, že?
Ještě nám řekněte, jaký chytrolín vám to takhle dobře zapojil?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana