Je zapojení stykače blokování bojleru, který je stále pod napětím správné?

<< < (3/5) > >>

František Šohajda:
Kolikrát při opravách v RD ,  jsem zjistil, že HDO je napájeno z fáze před hl. jističem, tudíž je jištěno pojistkami až v HDO!! ;)
Tudíž, když se vypne hl. jistič domu, relé pořád je pod napětím.
Staré instalace, už desítky roků tak fungují, elektroměry se mění ale žádný to nenechá opravit -udělat nápravu (ze strany distribuce)!

Jan P:
Nakreslil jsem stav, jak je to nyní zapojeno.
Zkrátka z jističe 2A pro HDO, který je před hlavním jističem a elektroměrem je napájen i stykač blokování.

U HDO jsem nekreslil jeho napájení apod...

Jan P:
Omlouvám se za obrázek - vložil jsem sem obrázek, který jsem si stáhnul z jednoho z témat.
Správný je tento

Rozvodak:
Citace: Jan P  28.05.2019, 18:22

Nakreslil jsem stav, jak je to nyní zapojeno.
Zkrátka z jističe 2A pro HDO, který je před hlavním jističem a elektroměrem je napájen i stykač blokování.

U HDO jsem nekreslil jeho napájení apod...

Pozná se to když vypnete hlavní jistič u elektroměru, jestli tam pořád jde napětí.

Ale divím se, uvádíte že dvojtarif je tam nově. Asi bych to nechal raději předělat, preventivně.

Jan P:
Hlavní jistič před elektroměrem shozený, stykač stále vrní.
Dvoutarif je tam 2roky i s novým el. rozvaděčem. Byl jsem u toho, když přijel technik montovat elektroměr a hdo, koukal do toho velmi dlouho, všechno měřil a nic neřekl ...

Každopádně nechám to opravit. Předpokládám, že stačí pouze odpojit vodič z 2A jističe, který jde na stykač a fázi pro stykač vzít z domovního rozvaděče, nejlépe přes jistič.

Pouze pro info - dá se o tomhle mluvit jako o černém odběru?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana